Overhandiging 1e Natuurpodium-paspoorten
Maandag, 18 Maart 2019, 14:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Basisschool De Meulenrakkers krijgt maandag 18 maart om 14.30u als eerste school op de Brabantse Wal de Natuurpodium-paspoorten en de plaquette “Natuur & Duurzaamheidseducatie” uitgereikt. Dit gebeurt door wethouder Lars van der Beek en Natuurpodium-directeur Robert Deliën. Ze worden op het schoolplein in ontvangst genomen door schooldirecteur Jannie Bouwens en de leerlingraad.

 

Hiermee wordt een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen De Meulenrakkers en het Natuurpodium gemarkeerd. De schooldirectie en het Natuurpodium gaan zich gezamenlijk inzetten voor de doelstelling dat iedere leerling tijdens zijn schoolcarrière minimaal 3x deelneemt aan het Onderwijsprogramma “Natuur & Duurzaamheid op de Brabantse Wal”. Daarmee wordt natuur- en duurzaamheidseducatie nog beter meer verankerd in het lesprogramma van de school.

 

In de eerste 4 schooljaren hebben ruim 20.000 leerlingen uit de regio deelgenomen aan het Onderwijsprogramma van het Natuurpodium. Het programma bestaat uit buitenlessen Natuur en workshops Techniek & Duurzaamheid. Onderzoekend & Ontwerpend leren en het ontwikkelen van 21e eeuw vaardigheden staan centraal in de lessen en maken het programma eigentijds en gericht op een duurzame toekomst.

 

De stichting Natuurpodium is in 2015 opgericht door de gemeente Bergen op Zoom en Brabants Landschap. De gemeente Woensdrecht was één van de eerste organisaties die zich als partner heeft aangesloten bij dit initiatief. Samen met de andere partners zorgen zij ervoor dat het Natuurpodium haar Onderwijsprogramma kosteloos kan aanbieden aan de scholen in de regio. De leerlingen van De Meulenrakkers zijn vanaf de start in 2015 vaste bezoekers.

Locatie Basisschool De Meulenrakkers Meulenberg 6 4641 CL Ossendrecht