Jack Wouterse - De laatste
Woensdag, 06 Februari 2019, 20:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.dekringroosendaal.nl
Jack Wouterse - De laatste
"Je denkt: 'Dan begin ik toch gewoon iets nieuws?' Nou dat valt niet mee kan ik u zeggen. Kom op zeg, Ik doe gewoon alles zelf. Zelf schrijven, zelf decor maken, alles zelf, de hele mik. Dat heb ik altijd willen doen. Nog eenmaal alles uit de kast."

Ooit begon hij als eenzaam circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis via het theater, filmdoek en de beeldbuis, alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog eenmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met grote overgave en humor zijn verhaal wat nog verteld moet worden:

De oudere Jacob leidt samen met zijn hond Alibaba een teruggetrokken leven op het Spaanse platteland. Jacob houdt zich staande door te leven naar een brief die zijn overleden vrouw Laura hem heeft nagelaten. Deze brief is zowel een liefdesverklaring aan Jacob als een rijtje leefregels, zodat Jacob niet wegzakt in een diep, donker moeras. Dus wandelt, eet, praat, schildert en danst hij iedere dag en vindt zelfs een vriendin. Langzaamaan lijkt hij op te krabbelen. Tot het moment dat hij een brief ontvangt uit Nederland over zijn enige dochter Megan. In een poging om de slechte relatie met haar te herstellen onderneemt hij een gevaarlijke reis…

Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal