Kerstwandeling Kalmthoutse Heide
Woensdag, 26 December 2018, 09:00 - 12:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kerstwandeling Kalmthoutse Heide
KNNV/IVN afd. Roosendaal organiseert een wandeling o.l.v. een natuurgids door het verloren landgoed Mont Noir midden in het grenspark de Kalmthoutse Heide.
De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.30 uur op de parkeerplaats noord aan de Verbindingsstraat te Kalmthout.
De wandeling duurt tot 12.00 uur.
Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. 
Midden in het Grenspark de Kalmthoutse Heide ligt het verloren landgoed Mont Noir. Mont Noir is Frans voor ‘zwarte heuvel’. Het zwart duidt op de donkere kleur van veen- of zandgrond en mont of heuvel op de markante verhevenheid in het landschap. Het gebied is grotendeels teruggegeven aan de natuur, maar een oplettende wandelaar kan aan de beplanting zien dat er een boeiende geschiedenis aan af te lezen valt. Het gebied ligt uiterst geïsoleerd, maar de weg er naar toe leidt door een landschap met een wijds uitzicht op heide en plassen met een rijkdom aan vogels en zoogdieren.
Guus Dekkers, de natuurgids, weet veel te vertellen over de geschiedenis en de schoonheid van dit bijzonder stukje natuur. 
Locatie Vertrek Parkeerplaats Lodge Visdonk Rozenvendreef 2 4707 PD Roosendaal
Ticket: Bijdrage meerijden: € 1,50