Halfvasten concert Shantykoor "de Batraven
Zondag, 11 Maart 2018, 15:00
door Anoniem

Halfvasten Concert Shantykoor “De Batraven”

 

Aan het begin van het nieuwe jaar 2018 kijken de leden van het shantykoor “de Batraven” terug op een succesvol 2017, waarbij zowel in als buiten Bergen op Zoom meerdere optredens zijn verzorgd. Buiten de stad werd er acte de préséance gegeven in Noordwijkerhout, Willemstad en Steenbergen en in Bergen op Zoom  tijdens de Veteranendag 2017 en in Residentie Reigershorst.

Zoals gebruikelijk werden ook de bewoners van het woonzorgcentrum Jacqueline, zorgcentrum Elisabeth (Halsteren) en de woonzorgcentra Het Nieuwe  ABG en Residentie Moermont op een optreden van “de Batraven” vergast.

Traditioneel beginnen “de Batraven”  een nieuw jaar met  een Halfvasten Concert.

Dit concert vindt plaats op zondag 11 maart in Café-Zalen de Mortier, Dubbelstraat 66, Bergen op Zoom: Aanvang  15:00 uur.  De toegang is gratis.

Onder leiding van dirigent Peter Witjes brengen “de Batraven” een gevarieerd programma  van nederlands-, engels- en duitstalige shantys (zeemansliederen).
Ook in 2018 is er een gastoptreden en wel van het Gezelligheidskoor “Dubbel en Dwars”. Dit koor staat onder leiding van een nieuwe dirigente, Mevr. Rianne Ruijten . “Dubbel en Dwars” tekent voor een aangenaam meezingrepertoire.

Speciaal voor het Halfvasten Concert is een gelegenheidskoortje gevormd bestaande uit een aantal kleinkinderen van de leden van “de Batraven”.  Het is niet verwonderlijk dat dit koortje de naam “de Batraafjes” heeft mee gekregen..

Het belooft een muzikale,  gezellige middag te worden met voor elk wat wils..

 

“De Batraven” tellen op dit moment circa 60 koorleden, inclusief een 5-tal muzikanten. Er is altijd nog plaats voor enkele nieuwe leden. Zij die zin hebben met het koor mee te zingen worden van harte uitgenodigd het Halfvasten Concert bij te wonen of eens vrijblijvend te komen luisteren op eenvan de repetitieavonden donderdag (20.00 uur) in de Mortier.

Locatie Cafe zalen de Mortier, Dubbelstraat 66, Bergen op Zoom