Fermenteren, een feest voor tong en darmen. In de tijd dat alleen rijke mensen een ijskast hadden (letterlijk een kast met brokken ijs), fermenteerde bijna iedereen zijn groente. Goedkoop, eenvoudig, lekker en beregezond. Gefermenteerde producten stimuleren namelijk gezonde bacteriën in onze darmen.
Er zijn in de basis 2 methodes om groente te fermenteren, de droge en de natte methode. Daarom gaan we van elk 1 voorbeeld maken: zuurkool en kimchi (een traditioneel Koreaans gerecht). Na deze workshop gaat u naar huis met een aantal heerlijke gerechten want inbegrepen in de prijs zijn 2 glazen potten, alle ingrediënten, uitgebreide beschrijving van de technieken en recepten om thuis verder uw gerechten te kunnen maken. Het is niet alleen gezellig maar ook heel leerzaam. Kijk ook in het tijdschrift Groei & Bloei van februari 2018. Op heel bladzijde 65 is aandacht besteed aan dit onderwerp.
Programma van de avond:
19.30-19.40 Koffie/thee en introductie Bredaas ZoetZuur & Zout
19.40-20.00 Uitleg theorie
20.00-21.00 Zuurkool
22.00-22.30 Kimchi
Datum: 19 februari om 19.30 uur
Locatie: Stichting WOZ, Zonneplein 65, 4624 BA Bergen op Zoom
Kosten: leden van Groei & Bloei betalen € 25,00 p.p. / niet-leden betalen € 37,50 p.p.
Betaling: Bankrekening IBAN NL 91 RABO 0306138468 t.n.v. KMTP Bergen op Zoom
Inschrijven kan tot 10 februari 2018. Maximaal aantal deelnemers is 15
Opgeven per email bij Marianne van Egmond: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
WORKSHOP FERMENTEREN DOOR BREDAAS ZOETZUUR & ZOUT
Maandag, 19 Februari 2018, 19:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom Zonneplein 63 4624BA BERGEN OP ZOOM