Kienderoptocht
Dinsdag, 13 Februari 2018, 14:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kienderoptocht
De Kienderoptocht zal plaatsvinden op dinsdagmiddag, aansluitend op de Kiendermiddag op de Markt. Jullie wagentjes, fietsen. karren enz. kunnen jullie vooraf al opstellen op de markt naast de Tullepetaon. Je krijgt hier ook je inschrijfnummer uitgereikt bij de Rabo Caravan. Verder willen wij graag vermelden dat iedere deelnemer aan de optocht een aandenken krijgt.
Tijdens de stoet zal je bepaalde Narren streken tegen komen, deze opdrachten moet je wel uitvoeren. Daarnaast ontvangen de drie deelnemers met de mooiste “Creatie” nog een andere prijs.

We starten de Markt en vervolgens slaan we linksaf langs het Raadhuis en de Sint Jan en gaan dan via de Bloemenmarkt de Molenstraat in. De Molenstraat wordt gevolgd tot we een pirouette maken net na de 3 weesgegroetjes. Wie weet wagen we ons daar nog aan een dansje of liedje.De optocht gaat hierna terug de Molenstraat in richting de Markt. Ter hoogte van café de Bloemenmarkt gaan we linksaf de Kerststraat in. Daar vinden we het Tongeloplein, ook wel Pirrusplein genoemd. Dit is natuurlijk ook een ideaal plein om eens lekker te zwieren en te zwaaien.We vervolgen de route langs de oude locatie van de Tullepetaon om via het nieuw geopende hotel Tongerlo weer op de Markt aan te komen, waar ter hoogte van het Raadhuis de optocht zal eindigen.Bij het raadhuis aangekomen mogen alle deelnemers zich voor de hekken voor het podium opstellen en de ouders en toeschouwers erachter. De prijsuitreiking zal vanaf het podium van de kindermiddag volgen. Aansluitend wordt natuurlijk ook traditiegetrouw de Vossepluim uitgereikt aan de persoon die zich uitermate ingezet heeft voor het Roosendaalse kindercarnaval.Schrijf jezelf in of met een hele groep en neem jouw wagen of creatie mee op de route door de stad. 
Locatie Centrum 4701 PA Roosendaal