Kaders & Kunst
Donderdag, 08 Februari 2018
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beste klant en kunstliefhebber,
Graag willen wij u informeren dat vanaf vandaag de exposities van Erik van Maasakkers/ Jose Vandenboom, Els Bleijenberg en Claudia Schmit van start zijn gegaan!
Tijdens de maanden februari en maart 2018 kunt u  kennis maken met de  ‘fotokunst’ van José Vandenboom en de ‘kunstfoto’s’ van Erik van Maasakkers.
José is al van in haar jeugdjaren creatief. In haar vrije tijd leerde ze werken met olieverf, aquarel, grafische technieken…, zowel bij Pigment Academie Beeldende Kunst in Kalmthout als in Academie Sint Lucas in Kapellen.
Nu volgt ze sinds vele jaren een opleiding ‘Photoshop Artistiek’ bij Wout Schildermans (Ivoran) Kapellen. In deze discipline kan ze de creativiteit, die ze door de jaren heen ontwikkeld heeft, helemaal toepassen.
Inspiratie haalt ze uit haar omgeving. Foto’s die ze zelf maakt worden op digitale wijze  in elkaar verwerkt tot een nieuw origineel kunstwerk.
Voor Erik is het belangrijk dat, door het brengen van ‘licht’ in een foto, de details van een beeld meer tot uiting komen. Bij fotografie is het de kunst om de toeschouwer te beroeren.
Hij is lid van de Kalmthoutse Fotokring en volgde eveneens opleiding fotografie in Antwerpen.
Voor hun gezamenlijk project maakte Erik unieke zwart/wit foto’s die door José op subtiele wijze, kunstig bewerkt werden, altijd rekening houdend met het werk van de fotograaf.
Door aan de foto kleuren en/of voorwerpen toe te voegen wordt  een bepaalde sfeer weergegeven of een verhaal gecreëerd. De toeschouwer kan ook zijn eigen fantasie de vrije loop laten.
Samen hebben Erik van Maasakkers en José Vandenboom hun werken reeds tentoongesteld in Stabroek, Maaseik, Stramproy en Kalmthout.
Ook vanaf vandaag zijn de beelden van Els Bleijenberg te bewonderen!
Els Bleijenberg houdt zich als zelfstandig keramiste voornamelijk bezig met het maken van dierfiguren, zowel autonoom als in opdracht.
Van inspiratie naar creatie
Haar vrolijke dieren zijn met de hand opgebouwd uit klei. Els houdt van de natuur, maar haar dieren zul je er niet snel tegenkomen. Ze worden speels en met veel fantasie gevormd en gekleurd. Elk werkstuk is uniek en krijgt een eigen, bijpassende naam.
Ervaring
Haar werk is regelmatig in galeries en op kunst-/keramiekmarkten te vinden. Ze heeft meegewerkt aan diverse kunstroutes o.a. die van Rotterdam-Kralingen, Spijkenisse/Nissewaard en Vaals.
Haar werk is, zover bekend, in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Oekraïne, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika in particulier bezit.
Opdrachten o.a.:
• Een drietal egels voor de door Groei & Bloei, afd. Spijkenisse/Hoogvliet, uitgeschreven wedstrijd ‘de meest natuurlijke / milieuvriendelijkste tuin van Spijkenisse’;
• 'Shit happens', een andere kijk op de managementstructuur;
• Urnen o.a. in de vorm van een kip.
Ook de expositie van Claudia Schmit is deze week van start gegaan!
Claudia Schmit, 33 jaar oud, woont en werkt vanuit Amsterdam als fulltime als zelfstandig kunstenaar. Ze maakt schilderijen in verschillende stijlen. Haar werken zijn altijd kleurrijk, niet te precies geschilderd en een beetje mysterieus.
Haar inspiratie haalt ze overal vandaan. Soms uit een foto die ze ziet in een tijdschrift, dan weer uit iets dat ze heeft gezien tijdens één van haar reizen of gewoon uit haar fantasie. Het leukste aan het maken van schilderijen vind ze het proces hoe het schilderij tot stand komt. Van tevoren weet ze niet precies hoe het eruit komt te zien en dat is altijd weer een inspirerend proces.
Inspiratiebronnen zijn voor haar Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Jan Mankes. De afgelopen jaren heeft ze in Amsterdam les gehad van Clare van Stolk, Vincent van Oss en Marjan Lahnstein.
Locatie Kaders & Kunst, Bosstraat 27, 4611 NB Bergen op Zoom