“VEILING DER SOTHEYDT”
Zondag, 04 Februari 2018, 13:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“VEILING DER SOTHEYDT”

in Blokstallen 3

Zondag 4 februari organiseert SynapsZ Kunstcollectief een Kunstveiling in de Manegezaal van Blokstallen 3 tbv WiBoZ, een prachtige woonvoorziening voor jongvolwassenen met een beperking, die half 2018 gebouwd gaat worden. Tegen de achtergrond van de expo “Het Wrak der Sotheydt” zal het werk van zo’n 30 kunstenaars, en enkele Vastenavondbouwclubs, geveild gaan worden. Veelal, maar zeker niet alles, geïnspireerd op de Vastenavond. Werk van grote Bergse namen, zoals Joop Mijsbergen, Chel van Giels en Mart Franken, gaat onder de hamer, maar ook van aanstormend talent, en soms uit onverwachte hoek. Veilingmeester Jan Slokkers, tevens voorzitter van SynapsZ Kunstcollectief, zal op de hem bekende flamboyante wijze zijn uiterste best doen om bedragen binnen te slepen, die de kunstwerken waardig zijn. De volledige lijst van deelnemers is te vinden op www.synapsz.nl . Ook de kunstenaars van SynapsZ zijn met werk van de partij, dus de kans bestaat dat men voor een mooie prijs (en natuurlijk voor een goed doel) met een echte Els van Egeraat of Richard de Weert huiswaarts keert. Er wordt gehoopt op een grote belangstelling van kunstminnend en -kopend publiek.

De toekomstige bewoners van het woonproject WiBoZ zullen ook zeker op deze veiling aanwezig zijn. Ze zullen de handen uit de mouwen steken, de gasten verwennen met hapjes en diverse kunstwerken voor het voetlicht plaatsen.

 

De opbrengst van deze veiling gaat volledig naar het Wooninitiatief Bergen op Zoom (WiBoZ) dat op het perceel Op de Weele gebouwd gaat worden aan…De Blauwe Schuit!

Geen “Carrus navalis” echter maar een “Domum fortis”; Een stevig en veilig huis, waar de bewoners zich thuis gaan voelen. Veilig en vertrouwd in een hele nieuwe, inspirerende en stimulerende Bergse wijk, waar zij met passende zorg kunnen wonen zoals zij dat willen, in goed contact met hun buren, in een sprankelende, gezellige en plezierige buurt.

Het wooninitiatief zag al zo’n 6 jaar geleden het levenslicht, gestart door een groep ouders van kinderen met een (overwegend verstandelijke) beperking. Appartementen, voor aparte mensen… Maar geenszins apart van de samenleving! De toekomstige bewoners leven midden in de maatschappij, zitten op atletiek, paardrijden en dansles; werken bij boerderij, drukkerij of horecagelegenheid. En binnen nu en 2 jaar wonen ze ook, met zijn 21en, midden in de samenleving, in de nieuwe wijk Scheldevesting. De financiering van de bouw is rond, echter voor de inrichting van het complex is nog veel geld nodig.

 

De te veilen kunstwerken zijn zaterdag 3 februari, tussen 13.00u en 17.00u, nog te bezichtigen in of naast de expo van SynapsZ in Galerie Stallen 3.

Aanvang Veiling 16.00u, Manegezaal, Blokstallen 3, Bergen op Zoom

Locatie  Blokstallen 3, Bergen op Zoom