T-STRIJD 2018 VOORRONDE 4
Zaterdag, 03 Februari 2018, 21:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T-Strijd is dè bandwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Op het spel staan studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en nog veel meer. 
T-STRIJD 2018
Uit alle inschrijvingen worden 16 bands gekozen die in vier voorrondes, die in Gebouw-T plaats vinden, tegen elkaar gaan strijden. Naast een deskundige jury kiest ook het publiek per voorronde een winnaar. De jurywinnaar gaat rechtstreeks door naar de finale, de publiekswinnaar gaat door naar de halve finale. In de finale nemen uiteindelijk vijf bands het tegen elkaar op om de titel Winnaar T-Strijd 2018!

VOORRONDE 4
DE AUTHENTIEK FABRIEK

In 2010 kwamen de abstracte teksten en sferische beats van Splint de Rijmdetective en Flow de Filosoof voor het eerst samen tot de track 'Artiest'. De ontwikkeling van deze samenwerking leiden eind 2010 tot een alternatieve Hiphop act "De Authentiek Fabriek". Beiden muzikanten delen een zelfde filosofische levensvisie die terug te vinden is in de ontwikkeling van hun muziek. Authenticiteit is de grondslag van het werk wat zij leveren, door de eerlijkheid, liefde en passie die zij voelen voor muziek. Met de metaforische teksten symboliseren zij hun eigen realiteit, waarin positiviteit en verbinding is wat zij willen bewerkstelligen. Begin 2012 werd het harde werken bezegelt met het gelijknamige album De Authentiek Fabriek. Gevolgd door Maanlicht (2014) Zonlicht (2015) en U (2016). Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw album.

Website De Authentiek Fabriek


HUNTERSTREET

 
HUNTERSTREET is: Rutger-Jan Cleiren - Vocals & Guitar
Preben Van Overmeiren - Drum
Benjamin Chong - Guitar 
Kasper Mols - Bass & Synth
HunterStreet brengt donkere alternatieve rock gedraineerd in post-punk-invloeden met een frontman bekend om zijn uitgesproken vocaal geluid en poëtische teksten. HunterStreet vindt zijn oorsprong in het verdronken land. In 2014 begonnen ze te experimenteren met drums, gitaren en synthesizers om een ??HunterStreet te creëren die donkere alternatieve rock met post-punk invloeden meesleurt met een frontman die bekend staat om zijn uitgesproken vocale klank en poëtische teksten. HunterStreet vindt zijn oorsprong in het verdronken land. In 2014 begonnen ze te experimenteren met drums, gitaren en synthesizers om een ??onmiskenbaar recept te creëren: een solide en strakke rock-sound vergezeld van een diep timbre. De band is klaar met het opnemen van hun tweede EP, Deprived of Sleep, geproduceerd door Martijn Groeneveld in zijn Mailmen Studio, Utrecht (Klangstof, Emil Landman, Blaudzun, Rondé, Bertolf, Kensington, Dotan, ...). De EP is gepland voor release in 2017 en brengt een dieper, desaturated en meer volwassen geluid. Wat uit de HunterStreet-versterkers komt, is even ontvlambaar als celluloid, meer chemisch dan salpeter en meer dansbaar dan Joy Division. Sluit je ogen en luister aandachtig. Binnen enkele seconden zul je je voorstellen dat je op de achterbank van een vieze oude BMW naast Emily Ratajkowski zit en de tekst in je oor gepassioneerd fluistert. De jacht is begonnen!
 

Website Hunterstreet
 
THERE THERE
 
Twee broers die elkaar vinden in spannende indie rock. There There is als viertal beïnvloedt door Tame Impala, The Black Angels, Alt-J en (natuurlijk!) Radiohead. Een obsessie voor grootse geluiden en experimenten met dynamiek leiden tot het debuutalbum ‘Encounter’. Onderweg deden ze ervaring op met shows in o.a. W2, Grenswerk, Altstadt, Gebouw-T, Mezz en Breda Barst. De Bredase band, opgericht in begin 2013, ging in nog geen twee jaar tijd van zolderkamer naar Breda Barst en won het tussendoor de Bredase PopRock Bandwedstrijd. Een debuut-EP en drie singles en vele optredens volgden snel. Ondertussen werd hard gewerkt aan het eerste album ‘Encounter’ dat op 23 april 2016 werd gepresenteerd in kunstreactor Electron. De vooruitgesnelde single ‘New Horizons’ gaf een inkijkje in nachtelijk Breda. Het album is gratis te downloaden. In mei 2017 verliet Jeroen Stoot de band en werd hij vervangen door Jorie Slagmolen.

Website There There
 
RENTON JULES


Renton Jules is een selfmade, no-nonsense en ambitieus drietal uit Antwerpen. Ze hebben de internationaal fel begeerde 'Belgische sound' en je hoort invloeden van Absynth Minded en Das Pop in hun begindagen, doorweven met de klankkleur van Thom Yorke en Leonard Cohen. Renton Jules mikt ongegeneerd op je ziel met oerdegelijke melodieën en die bijzondere stem. Renton Jules speelt als trio, duo of solo.

Website Renton Jules
 

Locatie POPPODIUM GEBOUW-T, WILHELMINAVELD 96, BERGEN OP ZOOM