Graag nodigen wij je uit voor de opening van de expositie van recente werken van Victor van de Lande in Galerie Arsis,
Vrijdag, 02 Februari 2018, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vrijdag 2 februari 2018 wordt om 20:00 de volgende expositie in Galerie Arsis geopend.
Deze keer hebben wij een gast kunstenaar.
ictor van de Lande beschrijft zijn werk zelf :
Mijn schilderijen zijn expressionistisch te noemen. Ik schilder vanuit een innerlijke behoefte, en ben opzoek naar de juiste verbeelding van gevoel in materie. Dat klinkt een beetje zwaarwichtig – wat ik bedoel in mijn werk is moeilijk eenvoudig te zeggen.

Schilderen is het laten ontstaan van schilderachtige betrekkingen, die je kunt sturen net zolang tot er een boeiend, samenhangend geheel ontstaan is. Ik schilder het liefst vanuit een bepaalde aanwezigheid van dingen, een wit leeg vlak schrikt mij af, ik smeer het maar gauw vol en dan begint het proces van zelf.
De nadruk bij mijn schilderijen ligt op de schilderachtige betrekkingen binnen het schilderij, zaken zoals contrast, hoeveelheden, beweging, structuur, ritme etc.: Een zoektocht in verf die moet resulteren in een zuiver beeld waarin een balans gevonden is en een spanning die voelbaar is. Deze zoektocht leidt er dikwijls toe dat mijn schilderijen in meerdere lagen zijn opgebouwd, ik werk hierom graag met acrylverf vanwege de snelle droogtijd, waardoor ik snel en spontaan kan reageren op mijn eigen sporen in de verf. 
De tentoonstelling zal de hele verdere maand februari nog te bezoeken zijn op de vrijdagen, zaterdagen en de koopzondag van 12:00 tot 17:00 uur.
Over Arsis
De Stichting Arsis Kunst en Sociëteit bestaat sinds 6 september 2001 en is het initiatief van een groep kunstenaars uit Bergen op Zoom, Roosendaal en omgeving die elkaar collegiaal willen ondersteunen in hun beroepsuitoefening.
De stichting wil een bijdrage leveren aan een professioneel kunstklimaat in Bergen op Zoom en omstreken. Arsis realiseert dit doel op diverse manieren.
Men is op het gebied van de kunsten in overleg met de overheid en andere organisaties. Maar vooral bundelt Arsis de artistieke krachten om zodoende een vruchtbare bodem te scheppen waaruit nieuwe ideeën en initiatieven kunnen ontstaan.
Kunstenaars
Binnen Arsis zijn ruim 45 (beroeps)kunstenaars actief die in steeds wisselende groepjes initiatieven uitwerken en realiseren in de vorm van tentoonstellingen, lezingen, thema-avonden, projecten in het onderwijs, poëziemiddagen enzovoorts.
Het bestuur van Arsis functioneert en faciliteert als een dagelijks stichtingsbestuur en verleent ( indien nodig) feedback. Arsis kent een horizontale organisatiestructuur wat betreft initiatieven en aansturing. De uitvoering, organisatie en fondswerving voor ideeën van kunstenaars binnen Arsis ligt daardoor grotendeels bij de kunstenaarsleden.
Locatie Galerie Arsis, Annastraat 10 te Bergen op Zoom.