Vastenavend wordt weer ‘artstikke leutig met de 11e expositie “11-ART ZAT” van leut-artspecialisten Hendrik Boot en Willem Hoedelmans.
Zondag, 28 Januari 2018, 13:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vastenavend wordt weer ‘artstikke leutig met de 11e expositie “11-ART ZAT”

van leut-artspecialisten Hendrik Boot en Willem Hoedelmans.

LEUTKIEKEN BIJ ‘ENDRIK & ÓEDELMANS.

ART ZAT IN “ONS HUIS”, POTTERSTRAAT 18

In de aanloop naar de Vastenavend kunt u weer genieten van onvervalste Vastenavendkunst! Hendrik Boot en Willem Hoedelmans zijn neergestreken in “Ons Huis”, Bosstraat 18 te Krabbegat (Bergen op Zoom). In deze mooie ruimte wordt u ‘artelijk ontvangen om de nieuwe werken van deze Bergenaren te bekijken die met ‘eel hun ‘Art de Vastenavend verbeelden. Ze hebben weer art zat gemaakt het afgelopen jaar, en zo heet ook de expositie.

21 JANUARI 15:00 UUR OPENING DOOR PRINS NILLES III

Hendrik Boot exposeert voor de 11e keer dus een jubileum expositie. Prins Nilles III zal op 21 januari om 15:00 als echte leut-artspecialist, de expositie officieel feestelijk openen.

Beide kunstenaars tonen heel verschillend werk. De overeenkomst is het feest van herkenning en de inspiratie door de Vastenavend. De kleuren, de sfeer, de uitdossingen en de mensen, zowel Hendrik als Willem laten zich graag meevoeren in het feestgedruis. De een gewapend met een fotocamera, de ander op pad met de dweilband De Kragge.

VASTENAVENDSFEER KOMT UIT DE VERF

Hendrik schildert in aquarel of met acryl op doek. Met vlotte penseelstreken zet hij treffend de sfeer en het Vastenavendgevoel neer. Dweilende krabben in hun element. Herkenbare taferelen van krabben in de cafés, dweilbandjes op straat en de prins met zijn gevolg. Met warme kleuren en speels weergegeven figuren weet hij de sfeer goed te vangen. En wie weet bent u ook vereeuwigd. Foto’s van zijn dweiltochten zijn vaak de inspiratie. Dit levert veel herkenbare plaatjes op van bekende locaties en straatjes zoals het Hofstraatje, de Fortuinstraat en café het Zwijnshoofd.

TROEP WORDT FEEST VAN HERKENNING

Ook het werk van Willem Hoedelmans is een feest van herkenning. Alledaagse objecten worden carnaveleske figuren die tot leven lijken te komen. Restmateriaal, zoals fietszadels, pannen en oud gereedschap vormen samen herkenbare koppen. Vanwege Hendrik’s jubileum heeft hij er een extra feestelijk element toegevoegd. Immers, geen feestje zonder gebak. Ook het gebak is gemaakt uit afvalmaterialen, board, metaal etc. Volgens Willem: “Een artisanale benadering van de zoetigheden van ’t leven. Vrolijk en kleurrijk, net zoals het vastenavendfeest zelf”. En tenslotte, in het kader van ’t motto ” ME D'EEL OEW ART” is er ook een uitstalling van “Arten” te bewonderen.

POTTERSTRAAT 18 POP UP ART SHOP

De expositie is ditmaal in de Bosstraat 18 in “Ons Huis”. Vanaf 21 januari tot 18 februari is de expositie elke zaterdag en zondag te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur

Locatie POTTERSTRAAT 18 Bergen op Zoom