ANNE VAN DER BURG, HAJO BRUINS, ODA SPELBOS, RAYMONDE DE KUYPER, CEES GEEL E.A.
Dinsdag, 23 Januari 2018, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact 0164280500 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank

‘Het dagboek van Anne Frank’ behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het Huis is gebaseerd op haar dagboeken.
Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden. 
Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen. 

Locatie Theater de Maagd Grote Markt 32 4611NT BERGEN OP ZOOM