T-STRIJD 2018 VOORRONDE 2
Vrijdag, 19 Januari 2018, 20:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl

T-STRIJD

T-Strijd is dè bandwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Op het spel staan studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en nog veel meer. 

T-STRIJD 2018

Uit alle inschrijvingen worden 16 bands gekozen die in vier voorrondes, die in Gebouw-T plaats vinden, tegen elkaar gaan strijden. Naast een deskundige jury kiest ook het publiek per voorronde een winnaar. De jurywinnaar gaat rechtstreeks door naar de finale, de publiekswinnaar gaat door naar de halve finale. In de finale nemen uiteindelijk vijf bands het tegen elkaar op om de titel Winnaar T-Strijd 2018!

VOORRONDE 2

KENNY WEED & THE FREE MIND EMPIRE

Kenny Weed & Free Mind Empire Free Mind Empire is in 2011 opgericht door een aantal ervaren muzikanten, die elkaar al jaren kenden. Als band staan ze voor een muzikale 'free mind culture', waarbij alle zangers/zangeressen en instrumentalisten hun eigen inbreng hebben. Free Mind Empire speelt voornamelijk (roots-) reggae and dancehall, maar staat open voor invloeden van hip-hop tot soul tot rock.

THE HAVANAS

The Havanas is een band bestaande uit vier jonge en ambitieuze muzikanten: zanger Joris Smit op gitaar, Pim Aarden op drums, Isca de Wit op basgitaar en Sander Poleij op toetsen. Wij maken popmuziek met hier en daar een vleugje jazz/funk/rock, muziek die jong en oud aanspreekt. The Havanas staat voor: een warme en gezellige sfeer, saamhorigheid en bovenal het plezier hebben in muziek maken. We spelen voornamelijk eigen repertoire, maar vullen deze aan met covers in een ‘Havanas-jasje’. Door de pakkende refreinen, lekker in het gehoor liggende melodieën en een geheel eigen sound onderscheiden we ons van andere bands. Een andere factor die daaraan bijdraagt, is het herkenbare en prettige stemgeluid van onze zanger, Joris

NAEAR

NAEAR is een drie mans band gevormd in Nederland. Ze zijn een genre blending smeltpot van punk rock, rap en singer songwriter die je meeneemt door een levendige ervaring. Bands als Blink 182, A Day to Remember, Coldplay en artiest Kid Cudi spelen een grote rol in het gestalte geven van de zware energie en passie in hun dramatische optredens die starten met krachtige beats en wat later verschuiven naar een meer intieme kwetsbare en mind shifting vibe. NAEAR bestaat uit Nair Komproe, de ziel, Nair is de lead vocalist en componist, Jelle Maat, het lijf van de band, Jelle is de toetsenist en backing vocalist en Tom Schoone, Tom is de drummer en percussionist van de band en daarom NAEAR’s hartslag.

SPITFIRE (BE) 

Het Belgische Groove-Rock power trio SPITFIRE is ontstaan in 2013 na een
samenwerking voor de muziek van de TV serie "Crimi Clowns" (Q2, Veronica). In de
zomer van 2014 stelde de band zijn eerste EP voor op Antwerp Metal Fest en begin 2017
heeft de band zijn debuutalbum 'State of Mind' uitgebracht met een releaseshow in
Eindhoven. Om het album te promoten zijn reeds 2 videoclip gelanceerd voor de
nummers ‘Kill Me’ (met de Nederlandse Kimberley Klaver) en ‘The Train’. De band laat
zich graag inspireren door riff-gebaseerde bands als Rage Against The Machine, Royal
Blood, Muse, Queens Of The Stone Age, Wolfmother…

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611 WJ Bergen op Zoom