CLASSIC MEETS JAZZ met Jacob Obrecht
Zondag, 14 Januari 2018, 15:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het XL-orkest, (Symfonieorkest Jacob Obrecht en Roosendaals Symfonieorkest) wil na de succesvolle nieuwjaarsconcerten in Roosendaal en Bergen op Zoom van dit jaar ook in 2018 weer samen swingend het nieuwe jaar in met het nieuwjaarsconcert ‘Classic meets Jazz’!

Voor dit aanstekelijk swingend concert wordt er een heus jazzorkest aan het al grote XL-orkest toegevoegd: het Bill Bounders Orchestra, geen onbekend orkest in de regio, waardoor er nu een extra groot muziekgezelschap, formaat XXL op de bühne zit. Geen jazz zonder een echt jazzorkest en met BBO hebben de symfonieorkesten een geweldige begeleiding van de muziek die ze zullen spelen. 

En dat zal de zaal merken, want de drie orkesten spelen met enorme schwung en groot enthousiasme een repertoire, waarbij iedere toehoorder nostalgische gevoelens van herkenning zal ondergaan. Want wie heeft er niet gedanst op evergreens als: In the Mood, Fly me to the moon, Good News, American Patrol, Little Brown Jug, Making Whoopee, Rose Room e.v.a.? Naast jazznummers wordt het licht vertrouwde repertoire ten gehore gebracht door deze combinatie van de drie orkesten. 

Voor de symfonieorkesten zijn er speciale jazzarrangementen geschreven door Robert Lupker: symfonieorkesten en een jazzorkest: een prachtige combinatie, die nog niet eerder hebben samengespeeld. 

Locatie De Stoelemat Westersingel 40 4611 HV Bergen op Zoom
Kosten
€ 15,75