IKC Sancta Maria: het eerste Integraal Kindcentrum van Bergen op Zoom
Maandag, 08 Januari 2018
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IKC Sancta Maria: het eerste Integraal Kindcentrum van Bergen op Zoom
 
Basisschool Sancta Maria, peuteropvang ’t Geitje en LPS-KOM Kinderopvang op maat worden in het nieuwe jaar samengevoegd tot een Integraal Kindcentrum: IKC Sancta Maria. Binnen het IKC staat het kind centraal en wordt zijn ontwikkeling van 0 tot en met 12 jaar begeleid en gevolgd. Sinds 2016 zijn de organisaties al samen te vinden in de gebouwen aan de Kloosterstraat. Vanaf januari 2018 functioneren ze als één organisatie.
 
Met de komst van IKC Sancta Maria kunnen de kindprofessionals nog beter met elkaar samenwerken. Door de centrale aansturing, wordt door alle partners, met één pedagogische visie en aanpak gewerkt. Dit komt de doorgaande ontwikkeling van kinderen ten goede. Onderwijs thema’s worden met elkaar vastgesteld en er wordt gewerkt aan een doorlopende leerlijn. Er wordt samen buiten gespeeld en alle kinderen nemen deel aan verschillende activiteiten. Evenementen zoals Sinterklaas, Kerstmis, Vastenavond en de Kinderboekenweek worden gezamenlijk beleefd.
 
Met de komst van het IKC zal de overstap van de kinderopvang naar peuterspeelzaal en naar de basisschool geleidelijk gaan en minder groot zijn voor de kinderen. Er is regelmatig uitwisselingen in de vorm van voorlezen, buitenspelen en proeflessen. Zo leren de kinderen en ouders de verschillende locaties, de begeleiding en het onderwijs kennen. Kinderen leren het beste binnen een vertrouwde en veilige omgeving.
 
IKC Sancta Maria is het eerste Integraal Kindcentrum van de gemeente Bergen op Zoom. Op maandag 8 januari zal de Wethouder van onderwijs, Yvonne Kammeijer, het IKC feestelijk openen

Locatie Kloosterstraat 73 4611 MB Bergen op zoom.