BENEFIETCONCERT GUUS DE WAAL - HET SLOTAKKOORD
Zondag, 15 Oktober 2017, 14:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 15 oktober organiseren Guus jr., Jasper en Paul de Waal, zonen van de in 2016 overleden Bergse muzikant Guus de Waal, een groots benefietconcert en veiling ten bate van Hospice De Markies in De Stoelemat.

De drie zonen waren danig onder de indruk van de zorg en medemenselijkheid die hun vader in zijn laatste dagen in hospice De Markies mocht ontvangen. Tijdens dit concert nemen diverse muzikanten uit Bergen op Zoom e.o. plaats in misschien wel het beste harmonieorkest van Bergen. Het optreden van dit unieke gelegenheidsorkest wordt afgewisseld met optredens van solisten en ensembles. Op deze middag wordt ook de opbrengst van de bijzondere veiling bekend gemaakt.

Dit initiatief wordt ondersteund door het comité van aanbeveling bestaande uit Frank Petter (Burgemeester Bergen op Zoom), Ed Nijpels (voormalig Minister en Commissaris van de Koningin), Jeroen van Wijk (Prins Nilles III) en Jef Pelgrims (Voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting tanteLouise). 

Bijzonderheden 
Guus de Waal jr.: “In de laatste dagen die we samen met onze vader in De Markies doorbrachten, ontstond het idee om iets terug te doen voor het hospice, de medewerkers en de vele vrijwilligers. Dat idee is nu uitgewerkt tot ‘Guus de Waal - Het Slotakkoord', een benefietconcert om geld in te zamelen voor het hospice én om het leven te vieren.”
Met een gelegenheidsharmonieorkest, dat wordt samengesteld uit diverse muzikanten uit Bergen op Zoom. Op het programma staan mooie stukken, sommige serieus en sommige vrolijk. Het orkest zal onder leiding staan van een van de broers: dirigent Jasper de Waal, die dankzij zijn eigen carrière als professioneel hoornist (onder meer van het Koninklijk Concertgebouw Orkest) en dirigent een uitgebreid netwerk in de nationale en internationale muziekwereld heeft. Daarnaast kunt u optredens verwachten van combo’s, orkesten, muzikanten en solisten van nationale en internationale faam. Waaronder top-jazzpianist Jasper Soffers en meestertrompettist Frank van der Poel. Jasper de Waal: “We zijn nog met enkele topmuzikanten in gesprek, iedereen vindt het tof idee en wil meewerken. Binnenkort kunnen we meer namen bekend maken.”

Veiling 
Naast het concert organiseren de drie broers ook een veiling, waar niet alleen kunstwerken en workshops maar ook een masterclass dirigeren onder de hamer komt: een unieke kans om een droom te verwezenlijken en zelf eens op de bok te staan voor een groot orkest. Paul de Waal: “We zijn nu druk aan de gang met het werven van sponsoren, muzikanten en veilingitems. We zijn heel trots op de muzikanten en de vele kunstenaars die al medewerking hebben toegezegd, waaronder Sjoerd van de Boom, Els van Egeraat, Karin van der Looij en Liesbeth de Waal. De veiling zal grotendeels online plaatsvinden en pakweg een maand voor het concert opengaan. Nieuwe informatie over het programma zullen we steeds delen via de speciale eventpagina op Facebook.”

Opbrengst 
De opbrengst van concert en veiling gaat naar Stichting Vrienden van Hospice De Markies. De feitelijke zorg in Hospice De Markies wordt weliswaar betaald door de overheid, maar voor alle andere noodzakelijke voorzieningen, zoals inrichting, materialen en onderhoud is de instelling geheel afhankelijk van sponsoring en vrijwillige bijdragen. En het hoge niveau van zorg kan alleen gerealiseerd worden dankzij een grote groep betrokken vrijwilligers. Sponsoring en giften zijn essentieel voor het voortbestaan van het hospice en voor de door de drie broers zo gewaardeerde kleinschalige, individuele en menselijke zorg. 

Het Slotakkoord vindt plaats op zondag 15 oktober, om 14:30 uur in evenementenzaal De Stoelemat, Bergen op Zoom. Entree is € 15,00. Voorverkoop via: https://hetslotakkoord.eventbrite.nl 

Locatie De Stoelemat Westersingel 40 4611HV BERGEN OP ZOOM