Wouter Goudswaard stond ernaar te kijken hoe deze Balthasar het van figurant tot hoofdrolspeler schopte, alsof hij een toeschouwer was terwijl de inkt uit zijn eigen pen vloeide. Dat is de magie van verhalen tekenen en schrijven, ze leiden zichzelf. Fabelfiguren, absurdisme en onlogische lijnen fascineren hem al zolang hij het zich herinnert.
Toen Wouter 14 jaar was werd zijn eerste stripboekje uitgegeven, bestemd voor lezers onder de 18. Dat boekje krijgen wij dus niet meer te zien.
Een tijd later doorliep hij de kunstacademie Sint-Lukas in Brussel en koos de richting Grafisch Ontwerp met specialisatie Beeldverhaal.
En hoe hij stripfit blijft? Wel, als tiener durfde hij af en toe een ‘échte’ beroemde tekenaar een e-mail te sturen om te vragen wat diegene van zijn werk vond. Je mag het gerust moedig noemen als een tiener (maar zeker ook een volwassene) uit zichzelf om reflectie vraagt, maar bij Wouter is het een natuurlijk gegeven om over zijn werk contact te zoeken met de buitenwereld. De reacties en reflecties die daaruit voortvloeien, geven hem juist inspiratie om verder te ontwikkelen en te ontdekken. Het brengt hem een onuitputtelijke wereld van mogelijkheden, en levendige passie voor zijn vak. Dat is Wouter.
De vaste presentatie-avond van Arsis, normaliter op de laatste donderdagavond van de maand, verschuift vanwege de meivakantie naar een week eerder. Op 21 april vertelt Wouter over zijn aankomende stripboek Ridiculand. Hij belicht het hele proces vanaf het idee, via werktechnieken tot aan de uitgave.