Het moest er van komen. Steeds meer wordt een bepaalde bevolkingsgroep geknecht door allerlei door de overheid opgestelde betuttelende regeltjes. En dat gebeurt niet alleen landelijk. Nee, ook al op europees niveau wordt er aan de vrijheidspoten van de motorrijder gezaagd. En dat pikken ze niet langer.


In Frankrijk gingen al eerder zo’n 90.000 motorrijders de straat op. In België wordt op 28 april een grootse opkomst verwacht in Brussel. En nu is Nederland ook aan de beurt. Op 5 mei wordt een zogenaamde ‘bevrijdingsrit’ georganiseerd, die de overheden (zowel landelijk als lokaal) er op moet wijzen dat ze verkeerd bezig zijn. De forums en motorsites gonzen van de berichten. Het is duidelijk dat de frustratie diep zit. Een clubje onafhankelijke motorrijders, die geen enkele MC of andere kleur aanhangen, hebben zich georganiseerd onder de naam ROTS; Riders On The Storm. Van deze kant is dan ook het initiatief ontstaan om de protest bevrijdingsrit op te zetten. Een blik op de website www.rots-dhc.nl is eigenlijk voor heel motorrijdend Nederland een must om je te informeren. Eigenlijk kun je stellen dat de frustratie onder de bikers terecht is. Tegenwoordig wordt je als berijder van een motor weggezet als agressief en problemen veroorzakend publiek. Motortreffens die al jaren veel publiek trekken en nog nooit voor problemen zorgden worden afgelast. Liefhebbers die zich organiseren in clubverband wordt het haast onmogelijk gemaakt om een eigen clubhuis te hebben en events te organiseren. Om in de moderne terminologie te blijven; men heeft tegenwoordig het gevoel als motorrijder gedemoniseerd te worden. De overheidsinstanties geraken tegenwoordig zwaar over de kook, en reageren enorm buiten de realiteit als meer dan 2 motorrijders samenkomen, en zeker nog als je een Harley rijdt. Alsof elke overdreven dramaserie vanuit de States bij ons in de Nederlandse praktijk gemeengoed is. Ook in onze regio hebben enkele clubs problemen met het vinden van een geschikte huisvesting. Een muur van onbegrip en tegenwerking van de gemeente lijkt hen ten deel te vangen. Waarom niet constructief om de tafel gezeten. Waarom dat Russische ‘njet’ op elke vraag van een motorclub, en waarom al die onbezonnen betuttelende regeltjes die alle plezier in de kiem smoren? Terecht merkt ROTS op dat de gemiddelde motorrijder van uiteenlopende pluimage is. Zo vind je ook de bankdirecteur, of de huismoeder in het weekend op zijn of haar tweewieler. Dus waarom doet de overheid eigenlijk of het outlaws zijn? Lees de boodschap van ROTS nog eens op hun website en trek je plan. Maar zo kan de overheid niet langer doorgaan.

Hier onder de volledige boodschap van ROTS zoals ze ook op de site van hen te vinden is.

21-02-2012

Aan de 683.050 motorrijders in Nederland,

Welkom op de berichtenpagina  m.b.t de bevrijdingsrit op 5 Mei 2012.

We zijn aan het begin van het seizoen en hebben als afsluiting van vorig jaar de protestbijeenkomst op het Waterlooplein in Amsterdam gehad. Waar we met een kleine 800 man vertegenwoordigd waren. Dit was een mooie dag, die zoals gewoonlijk zonder slag of stoot verlopen is. En Nederland heeft kunnen zien dat daar een heleboel vreedzame motorliefhebbers zijn samengekomen. Zoals het er naar uitziet gaan we voor dit komende seizoen dezelfde kant uit als afgelopen jaar en daar moet, denken wij, iets aan gedaan worden! Nu we inmiddels een aantal weken bezig zijn, hebben we al heel wat losgemaakt in ons kleine landje. De berichten stromen binnen en de animo blijkt groter dan verwacht. Het is denk ik voor iedereen duidelijk waar deze rit omgaat en heeft het geen verdere uitleg nodig over het waarom we deze rit gaan rijden. We zullen er hier op deze pagina dan ook geen verdere uitleg aan geven, mede om reden dat iedereen zijn eigen interpretatie heeft over het fenomeen “afgelastingen”. Laat het zo zijn dat iedereen die meerijdt het niet eens is met de afgelastingen en wie thuis blijft gewoon geen zin heeft of het met ons oneens is.

Voor we hier verdere informatie gaan geven, moeten we eerst wat uit de lucht halen.

Dit initiatief is genomen door een stel ONAFHANKELIJKE motorrijders die het nodig vonden dit om bekende redenen op te werpen. Binnen deze groep zitten GEEN leden van welke MC en/of color club dan ook en deze staan hier geheel buiten. Natuurlijk zullen er mensen zijn die het tegendeel beweren maar wij kunnen jullie met 100% zekerheid melden dat dit niet het geval is. Wij zijn vanuit een clubje deze rit begonnen genaamd ROTS wat staat voor Riders on the Storm, en wij zijn dus GEEN MC. Ook dit zullen wij niet blijven herhalen.

Binnenskamers hebben wij 5 mei 2012 in grote lijnen bedacht en aan de meeste clubs zijn al berichten gezonden in de hoop dat deze de anderen ook zou gaan berichten. Door ons zijn ca. 100 mails verzonden en de reacties hierop komen nu binnen. Er is inmiddels een eerste meeting geweest met enkele vertegenwoordigers van clubs en hebben er zich ook anderen aangemeld vanuit het hele land. Het is wel noodzaak dat eenieder zich meldt, zodat er een inschatting gemaakt kan worden hoe groot de opkomst voor de bevrijdingsrit zal zijn.

Voor wat betreft de opstaprit; Ook hier is denken wij niet veel uitleg voor nodig, er gaan een aantal road captains de baan op en op vaste verzamelplaatsen zullen alle rijders op een bepaald tijdstip aan kunnen haken. De groep zal dan ook naarmate de rit vordert groeien en groeien.

Er zullen vier hoofdlijnen zijn vanuit elke hoek van Nederland. Het kan dus zijn dat jullie een klein stukje om moeten rijden om bij een opstapplek te komen maar dit kan niet anders.

Je kunt natuurlijk ook op jezelf gaan rijden en de emotie missen, ook dit behoort tot je eigen beslissing. Vergeet niet dat alleen de Road Captains de uiteindelijke centrale verzamelplaats weten en het zou zonde zijn als je er niet bij bent.

Tot zover dit bericht.

TOT 5 MEI !

reacties kun je sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Als je onderstaande evenementen wilt blijven genieten,.... dan moet je je stem laten horen!!