Crimineel met een hart versus corrupte CEO

 

Bergenaar Ferhat Kaplan brengt aangrijpende voorstelling naar thuisstad: Crimineel met een hart versus corrupte CEO

De uit Bergen op Zoom afkomstige theatermaker Ferhat Kaplan keert terug met de première van zijn nieuwste voorstelling op 22 september in Theater De Maagd. Geïnspireerd door zijn jeugd in de ruige straten van Brabant, stelt Kaplan de vraag: wat is beter, een kwaadaardige multinational-CEO of een liefdevolle narcocrimineel? In deze aangrijpende voorstelling, gebaseerd op waargebeurde verhalen, worden morele dilemma's en de menselijke kant van het criminele leven op indringende wijze belicht.

Kaplan brengt lokale verhalen naar het podium

Ferhat Kaplan groeide op in Bergen op Zoom, waar hij omringd werd door charismatische mannen die later beruchte criminelen zouden worden. Ondanks hun reputatie kent Kaplan hen ook als liefdevolle familieleden die hulp boden aan mensen in nood. Deze persoonlijke ervaringen vormen de drijfveer achter zijn nieuwste voorstelling, waarin hij de complexe dualiteit van deze figuren onderzoekt.

'Ik voel me super vereerd dat ik weer in Theater De Maagd mag staan en hier mijn première mag beleven. Dit is een bijzondere plek voor mij, omdat ik hier verliefd ben geworden op theater.' - Ferhat Kaplan

Terug naar de basis: Een confronterende blik op het verleden

De voorstelling volgt twee hooggeplaatste criminelen die, door omstandigheden gedwongen, zelf weer drugs moeten verpakken—werk dat hen terugbrengt naar het begin van hun criminele carrière. Dit dwingt hen tot een indringende terugblik op hun verleden, waarin keuzes op het gebied van carrière, liefde en familie onomkeerbare gevolgen hebben gehad. Kaplan weet deze thema's met een lokale inslag en universele relevantie tot leven te brengen.

Een thuiskomst met lovende kritieken

Kaplans productie werd al enthousiast ontvangen door de pers. NRC gaf de voorstelling vier sterren, terwijl Theaterkrant het omschreef als een "klassieke noodlotstragedie, innemend gespeeld door een beweeglijke Kaplan en een rotsvaste Nshimyumuremyi." Deze première in zijn thuisstad markeert een bijzonder moment in Kaplans carrière en voor de lokale theatergemeenschap.

Over Theater RAST

Theater RAST staat midden in een veranderende wereld en brengt verhalen die de kloof tussen verschillende culturen en realiteiten overbruggen. Deze voorstelling is daar een krachtig voorbeeld van en biedt een uniek perspectief op een wereld die voor velen onbekend is.

Meer info en kaarten via de website van Theater De Maagd: https://www.demaagd.nl/agenda/3998/bergen-verzetten/ferhat-kaplan