Stik leutige zonnige middag

Te land, ter zéép en in de lucht, Stik leutig

Met een geknutselde zeepkist van de Dubbelstraat af komen scheuren naar de gedempte haven. Hierna door middel van een estafette stokje over te geven en in een bootje voortgetrokken te worden, weer het stokje over te geven aan een klaar staand mannetje, rennend en vliegend naar de bel gaan voor de aller beste tijd, en op matrassen een zachte landing te kunnen maken.

Ongeveer een twintig tal groepjes maakte zondagmiddag hun opwachting in ’t Krabbegat. Te land ter zéép en in de lucht, wat natuurlijk een kwinkslag is op het legendarische programma dat jaren lang door de bananenomroep op de televisie werd gebracht.

Vele kijklustigen stonden langs het parcours om de waaghalzen naar de eindstreep te zien gaan. De organisatie was deze middag in handen van de TROTS in samenwerking met Stichting Vastenavend.

Onder een zonnig hemeltje en met bibberende beentjes gingen de muzikantjes van Ellef, het Gilde van de Blauwe Schuit, de Kwijlploeg, en de scholiere vliegensvlug naar de bel toe. Hier en daar werd er nog een ploegje gediskwalificeerd omdat ze niet de echte spelregels volgden. Om de sfeer deze middag te vergroten kwamen de vastenavend klanken van dweilband de Treuzelèèrs en Krabbestamp.  De originaliteitsprijs ging naar het jongste bandje Ellef.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers