Mottes Ore viert vijfde seizoen met drie publieksuitzendingen

Van Vastenavend podcast naar talkshow

Mottes Ore viert vijfde seizoen met drie publieksuitzendingen

 

Wat begon als een podcast over de Vastenavend in ‘t Krabbegat in 2020 is langzaam maar zeker veranderd in een talkshow. Mottes Ore gaat met het vijfde seizoen beginnen en zal in totaal drie afleveringen online zetten vol met gasten die de Vastenavend op elk een eigen manier een warm hart toe dragen. 

Het feest is al begonnen, want de eerste aflevering staat al online. Deze is te bekijken op YouTube en te beluisteren op Spotify. Aflevering twee en drie komen online op respectievelijk 2 februari en 9 februari. 

 

Wat staat er te gebeuren?

Mottes Ore begon in 2020 als een podcast met als doel de verhalen van diverse personen achter het feest te delen. Nu maakt Mottes Ore de volledige switch naar een talkshowformat. In de drie afleveringen zullen elk drie gasten langskomen waarbij de diepere lagen van de Vastenavend cultuur worden gezocht. Van feestwinkels tot bouwclubs en van bevlogen dweilers tot net nieuwe vierders. 

Wie zijn de gasten? 

De eerste twee afleveringen zijn inmiddels opgenomen, waarvan aflevering één al online staat. In deze twee afleveringen staan gasten als kinderbouwclub De Knutselaers, jubilerende dweilband Toeteroet en de feestwinkels Vintage Vastenavend en Dietvorst Feestartikelen centraal. Het jonge dweilbandje Me Doen Mar Wa laten zien hoe hun jonge geesten over het feest denken. En vergeet niet de nieuwe burgemeester van Bergen op Zoom, Mevrouw Margo Mulder. Zij viert haar eerste Vastenavend, hoe zou zij dit ervaren?

In de laatste aflevering zal Jildiz Kaptein meer vertellen over haar fotoboek ‘Krabbegat’, zijn leden van Dweilband Moeders Mooiste te gast en is bouwclub de Vloajestampers overgekomen uit de gemeente Steenbergen om meer te vertellen over hun deelname aan de optocht in Bergen op Zoom. 

Hoe te volgen?

Mis niets van dit bijzondere seizoen. Bekijk alle afleveringen op YouTube of beluister het via Spotify. Op de website, www.mottesore.nl  is natuurlijk meer te vinden. Aflevering één staat al online, aflevering twee zal op vrijdag 2 februari te beluisteren en te bekijken zijn en aflevering drie komt online op vrijdag 9 februari. 

Omdat dit het vijfde seizoen is, zijn er in totaal drie afleveringen waar publiek bij aanwezig mocht zijn. Eerder vandaag is aflevering één online gezet, de andere twee afleveringen volgen op 2 en 9 februari.

https://www.youtube.com/watch?v=7uLbc5VB_wE