“De Géést Van Het Féést”

  

 

Plak en Puzzel middag Bergs Leut Tejater

 

De repetities zijn in volle gang voor het Bergs Leut Tejater dat vanaf 1 t/m 4 januari op de planken van theater de Maagd te zien zal zijn met “De Géést Van Het Féést”. Een nieuwe maar ook tevens een laatste voorstelling.

De voorstelling “De Géést van ‘t Féést” neemt je mee, naar d’Université di Carnivali, verstopt onder ‘t Krabbegat, nog verder dan de gròòte tèèn van de Perperbus. 

BLT maakt zich op voor voorstellingen

‘t Berregs Leut Tejater is terug van weggeweest. Nadat COVID roet in het eten gooide voor de voorstelling 2 jaar geleden staat de cast te popelen om terug naar De Maagd te gaan. 

Nog 1 keer onder de vleugels van BLT! Want na 5 voorstellingen is het welletjes en treed het bestuur, volgens traditie, af om (wellicht) ruimte te maken voor een nieuwe enthousiaste club. 

Met “De Géést van ‘t Féést” maakt de ruim 30 koppen tellende crew er weer een feestje van. Erwin Eggermont tekende voor het script en de regie, Anouk Roedelof voor de choreografie en Erwin Leijs maakte toffe arrangementen en had de muzikale leiding. Tijdens de voorstellingen zal het orkest onder leiding van Pieter-Jan van de Berg zorgen voor de muziek. 

Dit keer neemt BLT de toeschouwers mee naar d’Université di Carnivali, verstopt onder ‘t Krabbegat, nog verder dan de gròòte tèèn van de Perperbus. Daar beleven de leerlingen spannende avonturen, op zoek naar De Géést van ‘t féést, maar of zij die ook vinden…….

De voorstelling speelt van 1 t/m 4 februari in De Maagd waarvan de laatste voorstelling een matinee is. Er is dus ruim voldoende tijd om nog lekker te gaan dweilen na afloop. 

Kaarten kunnen worden gekocht via de website van De Maagd. https://www.demaagd.nl/

 

Wij met BoZinBeeld waren er afgelopen zaterdag bij en werd door Ilse ontvangen en kregen een uitleg wat er zoal stond te gebeuren die middag. Na een bakje koffie kwam ik in gesprek met de voorzitter Lourens Schot. Ik stelde de vraag of het echt de laatste voorstelling word gaf hij het antwoord dat idd de laatste voorstelling van dit huidige bestuur zal zijn. Maar dat er door anderen al in de wandelgangen gesproken wordt om weer wat anders te gaan produceren………………..Maar dat is toekomst, en wij wachten met volle vreugde af wat het zal brengen. Tien jaar staat er voor een bestuur schap en deze tijd is besteed aan vijf jaar een revue, en door de corona tijd geen vijf maar vier en half jaar invulling. Vier jaar met een musical en dat trieste corona jaar met een dweil filmpje.

Ook de regisseur Erwin Eggermont sprak ik tussen de bedrijven door. Een echte Bergenaar van 49 lentes heeft nog steeds het plezier in deze leuke producteis op de planken te brengen. Omdat men ook voor het eerst met zo’n groot 18 koppig orkest gaan samenwerken zal dit wel spannend zijn was mijn vraag. Lachte Erwin een beetje of het de gewoonste zaak van de wereld is omdat hij al vaker met orkesten gewerkt had.

Met deze productie staan er 34 cast leden op het podium en dan hebben we het nog niet over de nodige mensen achter de schermen. Dus wilt u deze voorstelling nog gaan bekijken.

Ga dan snel naar de website:  https://www.berregs-leut-tejater.nl/  en bestel uw kaarten.

Wij van bozinbeeld wensen u allen zowel op, voor of naast het podium een leutige vastenavend tijd.

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers