Wat was het weer een spannend avontuur

 

Costa Del Sint voorstelling in de Maagd

 

Zoals altijd een voorstelling van Sinterklaas en zijn Pieten. Dit jaar waren de Pieten er niet happig op om naar Nederland te gaan samen met Sinterklaas op die grote stoomboot. Ze vonden het weer toch wat te koud in het natte Nederland. Maar Bedenkos en Opa Piet zouden de twee knappe Pieten niet zijn, en vonden werkelijk een heel groot weermachine uit. Ze konden alle weersomstandigheden na maken, van warm tot koud.

Maar domme kook Piet zag de bui al weer hangen en probeerde het zijne,………. Het ging helemaal fout met die weer machine. Het werd kouder en kouder, zo koud dat het zo hard vroor dat Sinterklaas gewoon een Frozen Sinterklaas was geworden. Alle Pieten en kinderen in de zaal waren in paniek. Hoe kan dit ooit weer goed komen.

De machine kon ook warm en mooi weer maken en dat werd uitgeprobeerd. De Frozen Sinterklaas ontdooide en er bleef alleen maar meer een mijter en mantel over op het podium. O jee………wat nu??? Maar eind goed al goed, daar was Sinterklaas weer, er werd nog volop gezongen met alle kinderen en bij het verlaten van de zaal kregen alle kinderen een traktatie mee. Wat was dat weer een spannend avontuur kinderen van Bergen op Zoom.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers