Opening kerstmarkt in het Markiezenhof

 

Opening Magische Winterweken op kerstmarkt Markiezenhof 

 

Op vrijdag 8 december om 17:30 uur vindt het startsein plaats van de Magische Winterweken Bergen op Zoom op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof. Wethouders Letty Demmers en Dominique Hopman ontsteken dan de Wensboom op de kerstmarkt van ‘Magisch Markiezenhof’ voor het goede doel. Van 8 december tot en met 7 januari zijn er winterse activiteiten te beleven in de Bergse Binnenstad. 

Winterbeleving door de straten en op pleinen 

Ondernemersverenigingen Sterck en Grote Markt, het Bergs Winterparadijs en het Markiezenhof hebben de handen ineengeslagen om in de winterperiode een evenement op te zetten voor de binnenstad van Bergen op Zoom. De eerste editie gaat dit jaar als groeidiamant van start. Aanvullend op de grote ijsbaan, welke al vanaf 1 december tot 7 januari geopend is, en het Beursplein met de traditionele kerststal worden onder andere het Gouvernementsplein verrijkt met chalets waar men heerlijke versnaperingen kan halen. In de weekenden van 9/10, 16/17 en 23/24 december is er op de pleinen en door de straten veel straatbeleving voor jong en oud om van te genieten.

Magisch Markiezenho

De Grote Binnenplaats van het Markiezenhof is omgetoverd tot een kerstmarkt waar lokale ondernemers hun producten verkopen. Kerstmuziek vult het plein door de boxen en dankzij diverse optredens van koren en zanggroepen. En natuurlijk zijn ook hier versnaperingen te halen zoals allerlei baksels, glühwein en chocolademelk. Ook binnen het Markiezenhof wordt de kerstbeleving doorgezet voor museumbezoekers, met optredens en kinderworkshops (onder andere in samenwerking met het CKB). Daarnaast heb je de unieke kans om in kerstsfeer te genieten van high tea’s, theaterdiners en een kerstconcert. De kerstmarkt van het Magisch Markiezenhof is van 8 t/m 23 december op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 14:00 uur, met wisselende eindtijden.

Wensboom voor Bravis Ziekenhuis 

Dankzij sponsoring door Intratuin staat het plein van Magisch Markiezenhof vol mooi verlichte kerstbomen. De grootste boom is ter beschikking gesteld aan initiatiefnemer Mirjam de Kort (Biercafé ’t Locomotiefke) voor het goede doel “Een wensje voor een klein mensje”. Door de verkoop van kerstballen waar men een boodschap aan kan hangen, haalt zij geld op voor het Moeder & Kindcentrum van het Bravis Ziekenhuis.

Opening vrijdag 8 december 17:30 uur 

Om het startsein te geven is er op vrijdag 8 december om 17:30 uur een officieel openingsmoment waar wethouders Letty Demmers en Dominique Hopmans aanwezig zijn om de wensboom te ontsteken. Natuurlijk is iedereen van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Het plein zelf is al vanaf vrijdag 8 december om 14:00 uur te geopend. 

Kijk voor meer informatie op de websites van het Markiezenhof, het Bergs Winterparadijs en www.bergenopzoom.nu