Een prima oranje feestje

Een prima oranje feestje in Bergen op Zoom onder goede weersomstandigheden. Heel veel vrijwilligers hebben er weer hard voor gewerkt om dit weer voor elkaar te krijgen. Chapeau.

De mensen waren al vroeg een plaatsje aan het bemachtigen op 26 april om op de vrijmarkt hun overtollige spullen te kunnen verkopen. Door de vele straten kon men de avond vooraf, en de Koningsdag heerlijk rondsnuffelen door de welriekende zolder geuren van de jaren lange opgeslagen goederen. Onder het genot van een hapje en drankje kon men in diverse kroegen genieten van live muziek tot vroeg in de ochtend. Koningsdag zelf werd geopend met de traditionele vlaggenparade, waarna er weer volop gefeest kon gaan worden.

Op het Wilhelminaveld had het Oranje comité voor een gezellig en vooral een prima ingericht festival terrein gezorgd. Een flinke partytent waar op het podium van alles te beleven was van muziek, dans en zang om de aanwezigen te vermaken of luidkeels mee te zingen met bekende liedjes. Ook stonden er kermisattracties waar een gokje gewaagt kon worden of je een rondje kon rijden in de minicars en draaien in de mallemeulen. Voor de kinderen is de Koningsdag altijd al heel bijzonder. Ze mogen dan hun fiets versieren, schminken en glitters op hun snoetjes, meet & greet met de prinsessen van Frozen, en als klapper het ontmoeten van Meneer Frans met Simsala Saartje.

Naast al het feestgedruis stond er ook een wensambulance op het terrein waar je uitgebreid uitleg kreeg en kon voelen hoe het is om op een brancard te liggen. En mensen nog blij kan maken voor een dag, die helaas de feestjes niet meer mee kunnen gaan maken zoals wij die nog mogen beleven.

Het inwendige van de mens kwam ook niets te kort, er was van alles geregeld, kip, friet, aardappel lekkernijen, poffertjes, churros, ijs, wafels, vis, suikerspinnen en nog veel meer. Door het systeem van muntjes die men aan het begin van het terrein kon aanschaffen, werd het betalen makkelijk aan de grote bar in de tent, en hoefde men niet lang droog te staan met een drankje. 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers