Zondag 19 november gratis te bewonderen op diverse plekken in de stad

 

Het grootst reizend muziekfestival van Nederland vindt dit jaar zijn weg terug naar Bergen op Zoom. Op zondag 19 november kan men rondstruinen door de historische binnenstad op pad naar verschillende bijzondere locaties voor opkomend Nederlands talent.   

De Popronde is een kweekvijver voor aanstormend Nederlands talent. Op dit gratis rondreizende festival krijgen (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. Verschillende soorten locaties in de binnenstad vormen tijdens de Popronde de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt zijn Racoon, De Staat, John Coffey, Blaudzun en Kensington.  

“Trots om Popronde weer in Bergen op Zoom te doen”

Popronde strijkt jaarlijks neer in een 40-tal steden en dit jaar keert het sinds de laatste editie in 2012 weer terug in Bergen op Zoom. “Wij zijn enorm trots dat we dit jaar Bergen op Zoom weer aan de lijst steden toe mogen voegen” aldus Chris Moorman, hoofd marketing, PR & communicatie bij Popronde. “Bergen op Zoom is dan ook een prachtig gelegen stad die zo het gat opvult tussen de Popronde steden Middelburg, Breda en Dordrecht”. Ook Poppodium Gebouw-T is blij met de terugkeer van Popronde naar de stad en sluit zich aan als partner.  

De voorbereidingen voor de komende editie zijn al in volle gang. De organisatie van Popronde Bergen op Zoom gaat de komende tijd in gesprek met mogelijke locaties. Komende vrijdag om 21:00 uur wordt bekend welke acts onderdeel zijn van de selectie via een speciale uitzending op 3FM. Houd de socials en de website van Popronde in de gaten voor de bekendmakingen van de locaties en deelnemende acts.