Willem Hoedelmans en Hendrik Boot dachten erover het motto van Vastenavend: ‘Wie de Leut et, et de Toekomst” en kwamen tot de conclusie dat hun kunstwerken, waar de leut letterlijk is gevangen, daaraan voldoet; het is ‘Leut voor Later’.

Ze werkten een jaar lang, in de hitte en de kou, aan een reeks nieuwe werken; Hendrik schilderijen en Willem sculpturen. Als je de werken in combinatie ziet is het een spetterend feest voor het oog. Zelfs thuis op de bank beleef je die gezellige stapavonden opnieuw met hun werk aan uw muur of op de kast.

Wat een verbeeldingskracht. Willem vormt alles wat los en vast zit om, voorzien van kleurige tinten, tot feestende krabben in de overtreffende trap. Prachtige sculpturen, een driedimensionale herinnering aan die leutige momenten van de dweilavonden.

Hendrik begaf zich tussen de dweilende krabben en ving de momentjes om die letterlijk in de verf te vereeuwigen. Menig keer hoor je: ‘Ja, zo is het echt!’ Meteen gaat de verbeelding werken en de gedachten terug naar de straten, pleinen en cafés waar de dweilbands toeterden en de krabben luidkeels de bestsellers meezongen. Ga het zelf bekijken!

De opening zal op zondag 29 januari door Prins Wannes III verricht worden om 15:00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Expositie ‘Leut voor Later’, Willem Hoedelmans en Hendrik Boot,

Van 29 januatri t/m 26 februari 2023.

Moeregrebstraat 8 (voormalig Japans restaurant), Bergen op Zoom