Zondag 29 januari in de theaters en podia van Brabant en Zeeland

Na het succes van vorig jaar openen theaters en podia in Brabant en Zeeland op zondag 29 januari 2023 tijdens Life on Stage opnieuw gezamenlijk de deuren voor een exclusief kijkje achter de schermen. De technici nemen je tijdens dit evenement mee in de wereld van licht- en geluid. Het belang van de technici in de culturele sector komt deze dag duidelijk naar voren. Zonder hen geen licht, geluid of show. Door de technologische ontwikkelingen is er veel mogelijk wat betreft licht- en geluidstechniek. Dit biedt de technici veel mooie uitdagingen op gebied van creativiteit, ontwerp en uitvoering. Kortom, het is een uitdagende, toffe job én er zijn kansen genoeg voor nieuw talent. 

De middag is georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in theater, muziek, festivals én techniek. Door middel van een interactief programma in alle deelnemende theaters en podia komen alle facetten van licht- en geluidstechniek voorbij. Zo ontdekken de bezoekers wat er bij het vak komt kijken en zien ze wat er technisch voor nodig is om een show of voorstelling zo mooi mogelijk te maken. De middag zit boordevol toffe shows, een kijkje achter de schermen, verhalen van succesvolle technici en natuurlijk de mogelijkheid om zelf achter de knoppen te kruipen. 

Dit evenement, geïnitieerd door theater De Maagd en poppodium Gebouw-T uit Bergen op Zoom, wordt breed gedragen door Brabantse en Zeeuwse theaters en podia: MEZZ (Breda), De Bussel (Oosterhout), 't Beest (Goes), De Spot (Middelburg), De Kring (Roosendaal), De Pul (Uden), Groene Engel (Oss) en De Schuur (Zevenbergen). Zij openen allemaal de deuren op zondag 29 januari. Dit initiatief wordt ondersteund door Brabantse MBO-opleiders met als belangrijke partner CURIO.

Voor het programma en de precieze tijden per theater en podium ga je naar www.lifeonstage.nu .