Vanaf 1 augustus 2022 gaan het Mollerlyceum en Juvenaat samen verder onder de naam MollerJuvenaat.

Deze werktitel onderstreept de onderwijsvisie; het behouden van het beste van twee werelden. Bij het tot stand komen van deze visie hebben leerlingen een belangrijke rol. 

 

Onderwijsconcept

De scholencombinatie gaat dit jaar het nieuwe onderwijsconcept verder vormgeven met de 

huidige én toekomstige leerling, generatie Z, als inspiratiebron en de docent als coach, onder de noemer: House of Students. Binnen dit nieuwe concept is de leerling aan zet, of zoals MollerJuvenaat het noemt ‘Jij bent aan Z’. Leerlingen hebben zeggenschap over hoe de scholencombinatie eruit moet gaan zien. Hierbij is duidelijk naar voren gekomen dat school veel meer is dan een plaats om te leren. Het is vooral een ontmoetingsplaats en een plek om te ontdekken wat er in de wereld speelt en om bezig te zijn met wat de huidige generatie jongeren, Generatie Z, bezighoudt.

 

Informatiecampagne

Onderdeel van deze Generatie Z zijn de leerlingen van groep 7 en 8. Zij gaan zich de komende tijd oriënteren op hun keuze voor het voortgezet onderwijs. Het Mollerlyceum en Juvenaat zullen gezamenlijk optreden onder de werktitel MollerJuvenaat in het informeren over de scholencombinatie en het nieuwe onderwijsconcept. De aftrap van deze informatiecampagne is maandag as. Met een buitencampagne met posters in het straatbeeld en een gezamenlijke website ( www.mollerjuvenaat.nl  ) markeert de scholencombinatie het samengaan per 1 augustus 2022. 

Met het oog op het samengaan van de scholen zal de huidige directeur van het Mollerlyceum, de heer Looijen, per 1 augustus 2022 de directeur zijn van de scholencombinatie en treedt mevrouw Van Steijn per 1 november as. terug als rector van het gymnasium Juvenaat.