Boekenweek:  van 7 maart t/m 15 maart 2020

Boekenweek in Nederland vraagt aandacht voor het geschreven woord en zij die deze optekenen. Schrijvers en dichters die ons vele uren ontspanning en plezier brengen. Nederland en België huisvest zovele talenten. Schrijvers die de meest waanzinnige boeken en bundels creëren, waarin wij als lezer totaal in kunnen verdrinken. Helaas verzuimen vele boekhandels, bibliotheken en zogenaamde literaire deskundigen aandacht te besteden aan die vele schrijvers en dichters die aldus onder de radar blijven van het grote publiek.

Wij van BoZinBeeld.nl willen graag een aantal van die relatief onbekende schrijvers graag onder het voetlicht brengen. Zo presenteren we hier Terrence Lauerhohn:

 

• Vraag 1: Stel jezelf eens voor, wie ben je?

De pen is mijn penseel, mijn streken bestaan uit woorden. Fantasie is mijn pallet. Ik kleur met onzichtbare tinten en vorm beelden uit niets, en geuren, smaken. Ik laat onhoorbare geluiden horen, maak zinnen voelbaar hoewel uw vingers slechts het canvas ombladeren. Uw geest vul ik met illusies, ik toon uitzichten op andere werelden, werkelijkheden, what iffs. Ik verbreed mijn horizon om die van u met emoties te verrijken.

Schrijven is scheppen, mijn lust en leven, die ik zielsgraag met u deel.

Mijn naam is Terrence Lauerhohn, Ik ben een verzinner van verbeelding.

Terrence is geboren in 1960 en lag toen in een Brabantse wieg te ‘s Hertogenbosch. Hij heeft zo’n dertig jaar in Bergen op Zoom gewoond. Tegenwoordig woont hij in Rilland (Zeeland). Pas op 51jarige leeftijd is hij gaan schrijven. Met zijn donkere pen weet hij Thriller - en horrorliefhebbers tot op de laatste punt geboeid te houden.

Zie zijn website voor meer informatie: www.123website.nl/lauerhohn

 

• Vraag 2: Wat maakt jou tot schrijver?

Dat is een vraag die niet zo makkelijk is te beantwoorden. Ik voel mezelf schrijver omdat ik mijn fantasie elke dag op digitaal papier zet, en ik wil heel graag gelezen/gepubliceerd worden. Tot nu toe hou ik beide goed vol, en met heel veel begeestering. 

 

• Vraag 3: Kun je wat vertellen over je “schrijfsels”

Ik hanteer graag een donkere pen en schrijf het liefst in de genres die ik ook graag lees (Thrillers, Horror en – in iets mindere mate – Sciencefiction en Fantasy). Ik wil dat de lezers vergeten dat ze in een boek kijken als ze een van mijn boeken lezen. 

• Vraag 4: Tot welke genre(s) kunnen we jouw pennenvruchten rekenen en waarom?

Ik schrijf voornamelijk Thrillers met een bovennatuurlijk tintje, maar ik schrijf ook Fantasy/Horror en Crime.

 

• Vraag 5: Heb je een boodschap(pen) voor je publiek?

Let ook op de (iets onbekendere) Nederlandse en Vlaamse schrijvers, want er zit een hoop prachtig talent bij. Maar omdat die vaak bij een kleinere uitgeverij zijn aangesloten, krijgen die ook (onverdiend) stukken minder aandacht van de media.

 

• Vraag 6: Waar ben je tot nu toe het meeste trots op?

Op mijn recente misdaadthriller (Thriller-noir) Blauwe bonen. 

 

• Vraag 7: Heb je wensen / dromen?

Ik hoop natuurlijk ooit nog eens door te breken met een superbestseller, maar tot die tijd vind ik schrijven een prachtige hobby.

 

• Vraag 8: Welke publicaties heb je op je naam, bij welke uitgever en waar kunnen we die bemachtigen?

2014, De negen cirkels (Fantasy), Zilverbron uitg.

2015, Wegversperring (Thriller a la Stephen King), AquaZZ uit., i.s.m. Ambilicious uit.

2016 Nirwana (dystopische Thriller) Ambilicious uitg.

2018 Zielenmenners (Fantasy/Thrilller/Horror) Ambilicious uitg.

2019 Blauwe bonen (misdaadthriller-noir) Ambilicious uitg.

 

• Vraag 9: Zijn er binnenkort gelegenheden / evenementen waar we je kunnen ontmoeten?

Tot nu toe heb ik twee data in mijn agenda staan: 14 juni op de boekenmarkt in De Kring te Heusden-Zolder (België) en op 25 oktober op het Thrillerfestival te Zoetermeer (NL).