Boekenweek:  van 7 maart t/m 15 maart 2020

Boekenweek in Nederland vraagt aandacht voor het geschreven woord en zij die deze optekenen. Schrijvers en dichters die ons vele uren ontspanning en plezier brengen. Nederland en België huisvest zovele talenten. Schrijvers die de meest waanzinnige boeken en bundels creëren, waarin wij als lezer totaal in kunnen verdrinken. Helaas verzuimen vele boekhandels, bibliotheken en zogenaamde literaire deskundigen aandacht te besteden aan die vele schrijvers en dichters die aldus onder de radar blijven van het grote publiek.

Wij van BoZinBeeld.nl willen graag een aantal van die relatief onbekende schrijvers graag onder het voetlicht brengen. Zo presenteren we hier Saskia Oudshoorn:

 

• Vraag 1: Stel jezelf eens voor, wie ben je?

Ik ben Saskia M.N Oudshoorn, woonachtig in Krimpen aan den IJssel. De initialen heb ik toegevoegd aan mijn naam om verwarring met een andere schrijfster te voorkomen. Ik ben inkoper bij een multinational, raadslid en in ieder vrij uurtje schrijf ik. 

 

• Vraag 2: Wat maakt jou tot schrijver?

Tja, wanneer mag je jezelf schrijven noemen? Dit jaar komt mijn 4e boek uit, dus ik ben al aardig op weg, denk ik. 

 

• Vraag 3: Kun je wat vertellen over je “schrijfsels”

Mijn eerste boek 'Zie jij mij?' haalde de finale van een thriller schrijfwedstrijd. De opvolger 'Op eenzame hoogte' werd Vrouwenthriller van het jaar. Vorig jaar won ik met 'Recept voor Geluk' de Kobo Talent schrijfwedstrijd en dit jaar komt 'Dubbele Agenda' bij Ambilicous uitgever uit.

 

• Vraag 4: Tot welke genre(s) kunnen we jouw pennenvruchten rekenen en waarom?

Drie van de vier zijn 'feelgood thrillers'. Voor uitgevers een beetje lastig genre omdat er niet een heel duidelijk label op te plakken is. Ik hou ervan om in dat genre te schrijven. Spannende verhalen met plek voor emoties en relaties, omdat dat nu eenmaal deel uitmaakt van het echte leven. Ik wil lezers aan het denken zetten: 'Dat zou mij ook kunnen gebeuren'. Volgens mijn lezers heb ik een fijne schrijfstijl die lekker makkelijk leest en de verhalen blijven boeien. Mijn laatste boek 'Recept voor Geluk' is een echte feelgood die gaat over het waarmaken van je dromen.

 

• Vraag 5: Heb je een boodschap(pen) voor je publiek?

Ja, dat verschilt per boek. Ik probeer op een 'luchtige' manier tot nadenken over het leven aan te zetten. Hoe belangrijk liefde en familie is, dat je de dag moet plukken (Carpe Diem) en dat je dankbaar moet zijn voor kleine dingen zijn zo maar een paar onderwerpen.  

 

• Vraag 6: Waar ben je tot nu toe het meeste trots op?

Dat ik schrijfcoaching mocht volgen bij Simone van der Vlugt en dat ik de Kobo Talent prijs won, zijn toch wel twee heel bijzondere gebeurtenissen in mijn loopbaan als schrijver.

 

• Vraag 7: Heb je wensen / dromen?

Mijn grootste droom is mijn boeken op een stapel in de boekhandel op Schiphol te hebben liggen. En dat ze daar vandaan over de wereld uitwaaieren lijkt me geweldig! 

 

• Vraag 8: Welke publicaties heb je op je naam, bij welke uitgever en waar kunnen we die bemachtigen?

Zie vraag 3. Alle paperbacks en e-boeken zijn bij Bol verkrijgbaar. Ook zijn ze met Kobo Plus gratis te lezen. Een aantal bibliotheken hebben ze in hun collectie, of kunnen ze bestellen. En natuurlijk met het ISBN nummer zijn alle boeken bij iedere boekhandel verkrijgbaar.

 

• Vraag 9: Zijn er binnenkort gelegenheden / evenementen waar we je kunnen ontmoeten?

Op dit moment staat er niets gepland, maar organiseer je zelf iets waarvan je het leuk vindt dat ik erbij ben: laat het me gerust weten!