Boekenweek:  van 7 maart t/m 15 maart 2020

Boekenweek in Nederland vraagt aandacht voor het geschreven woord en zij die deze optekenen. Schrijvers en dichters die ons vele uren ontspanning en plezier brengen. Nederland en België huisvest zovele talenten. Schrijvers die de meest waanzinnige boeken en bundels creëren, waarin wij als lezer totaal in kunnen verdrinken. Helaas verzuimen vele boekhandels, bibliotheken en zogenaamde literaire deskundigen aandacht te besteden aan die vele schrijvers en dichters die aldus onder de radar blijven van het grote publiek. 

Wij van BoZinBeeld.nl willen graag een aantal van die relatief onbekende schrijvers graag onder het voetlicht brengen. Zo presenteren we hier Nancy Bastiaans:

 

Vraag 1: Stel jezelf eens voor, wie ben je?

Mijn naam is Nancy Bastiaans, 48 jaar. Samen met mijn lieve man en honden woon ik in het prachtige Zuid-Limburg (NL). Jarenlang bedacht en schreef ik beroepsmatig beleid. Die pen wisselde ik in voor de creatieve en zodra het kan klim ik er in

 

• Vraag 2: Wat maakt jou tot schrijver?

Dag en veelal ook ‘s nachts kruipen woorden in mijn hoofd bijeen om zinnen te vormen. Personages schreeuwen om de voorrang en leiden en lijden een eigen leven dat een plek op papier moet krijgen. Ik heb geen keuze. Zonder de pen verpieter ik. 

 

• Vraag 3: Kun je wat vertellen over je “schrijfsels”

Veel van mijn schrijfsels zijn mijn manier om mijn fantasie de vrije loop te laten. Misschien klinkt het pathetisch en zeker cliché: ik heb het nodig om de wereld die mij verwart zo nu en dan uit te zetten. 

 

• Vraag 4: Tot welke genre(s) kunnen we jouw pennenvruchten rekenen en waarom?

Mijn hoofd slingert me vanzelf en ook iedere keer de kant van de thriller op. Het bedenken van onverwachte wendingen en mijn personages uit hun hachelijke situaties schrijven (of niet), gaat als vanzelf. Dat wil niet zeggen dat dit het enige is dat ik schrijf. Iedere dag schrijf ik wel een kort verhaal of gedicht, vooral fictie. 

 

• Vraag 5: Heb je een boodschap(pen) voor je publiek?

Ik heb geen tot weinig boodschappen voor mijn publiek. Behalve misschien mijn lijstje voor de supermarkt. Er is nog niemand die het heeft aangenomen. Het enige dat ik nu wil en waar ik voldoening uithaal is mensen vermaken. In een wereld die stikt van de boodschappen en van de meestal ongewild opgelegde meningen zoek ik naar relativering en humor. Geen zware essays en verhalen met een boodschap dus op dit moment. Dat wil niet zeggen dat het er nooit van zal komen, alleen niet nu. 

 

• Vraag 6: Waar ben je tot nu toe het meeste trots op?

In 2019 debuteerde ik met mijn actiethriller ‘Het verloren lijk’. Het was en is nog steeds geen vanzelfsprekendheid voor mij dat ik een boek zou kunnen schrijven. Dit heeft te maken met chronische ziekten. Mede dankzij een aantal fantastische mensen om mij heen is het dan toch gelukt. 

 

• Vraag 7: Heb je wensen / dromen?

Een steeds betere schrijver worden, blijven groeien en genieten. 

 

• Vraag 8: Welke publicaties heb je op je naam, bij welke uitgever en waar kunnen we die bemachtigen?

Een aantal publicaties zijn korte verhalen in bundels naar aanleiding van schrijfwedstrijden: 

• De bundel ‘Supervrouwen’ van Sweek

• Enge verhalen bundel van Heel Nederland schrijft

• 55 woorden verhalen van Schrijverspunt

• Alice de literaire katern van Schrijven Magazine verscheidene malen zowel online als in het blad zelf. 

In een tweetal bundels genaamd ‘Kort & Prachtig’ via uitgever Ambilicious zijn ultrakorte verhalen van me opgenomen.

En mijn actiethriller ‘Het verloren lijk’ via uitgever Ambilicious, in alle (online)boekhandels en bibliotheken in Nederland verkrijgbaar. 

 

Vraag 9: Zijn er binnenkort gelegenheden / evenementen waar we je kunnen ontmoeten?

Op de korte termijn duik ik nergens op. Ik ben druk doende met het schrijven van mijn tweede actiethriller die de werktitel ‘Hofman’ draagt. Op mijn Facebook pagina ben ik altijd te vinden en bereikbaar😉