Café 't Slik was het podium van de allereerste echte Berregse Kwizznaait van Vastenavend 2020

Maar liefst 24 teams met in totaal zo'n 103 deelnemers waren er klaar voor. Alweer de 10e keer dat Café 't Slik mee doet aan de kwizznaait. De deelnemers denken elk jaar weer dat ze beter voorbereid zijn dan het afgelopen jaar. Er is ons ingefluisterd dat er tegenwoordig hele bussen onderweg zijn naar speciale Vastenavend retraïte centra, waar ieder individu getraind wordt in de allerkleinste details die betrekking hebben met Bergen op Zoom of de Vastenavend. Afgetraind, alle hersencellen tot het hyperste vermogen actief, zijn ze klaar voor de volgende kwizznaait. Maar al snel bleek dat alle moeite vergeefs was. Eer dat het ronde 3 was, zaten al weer veel mensen met het hoofd in de hand gezakt van wanhoop. Wat was ook al weer het antwoord, en verdomme wat was de vraag ook al weer.

Gelukkig zorgden Marijn, Marijke en personeel er voor dat de keeltjes gelaafd bleven en de koele drankjes die de tot het uiterste gedreven hersencellen nog enigszins van overkoken behoedden.

De jury met Len, Liek en Henk hadden het maar druk, evenals Marijn die regelmatig met een droog strotje op het podium stond. Co zag en overwon alles, zorgde voor de juiste inlevering van het papierwerk, en hield de menigte in bedwang als er weer een rel dreigde uit te breken. Een kwizznaait, zeker als het de enige echte Berregse betreft, is immers een keiharde strijd.

Gelukkig gebeurden er geen ongelukken, haalde iedereen de eindstreep en bleek het een stikstéénfantastische avond daar in 't slik.