Kunstforum gaat het pand Dorpstraat 73 H in Halsteren weer in gebruik nemen

Nadat het pand enige tijd verhuurd is geweest, os het nu weer beschikbaar voor kunst. Gelukkig hebben we weer toestemming de eigenaar (Plusmarkt) gekregen om het opnieuw in te richten. Uiteraard hebben wij hier dankbaar gebruik van gemaakt.

Afgelopen zaterdag heeft Victor van de Lande zijn schilderijen daar opgehangen.

Victor van de Lande heeft in 1983 de lerarenopleiding Mo B, handvaardigheid in Tilburg gevolgd en is in 1987 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda. 

“Ik schilder het liefst vanuit een bepaalde aanwezigheid van dingen, een wit leeg vlak schrikt mij af, ik smeer het maar gauw vol en dan begint het proces van zelf.”

Het uitgangspunt is meestal een figuratieve voorstelling, een foto of een waarneming uit zijn omgeving. Die wordt vertaalt in verf. Tijdens het proces wordt de figuratie vaak losgelaten en gaat het om een zoektocht naar schilderachtige betrekkingen binnen het schilderij. 

Het werken met acryl heeft zijn voorkeur, omdat door de korte droogtijd, het mogelijk maakt om snel te kunnen veranderen en anticiperen op wat er op het doek gebeurd. Het gebruik van panelen om op te werken is, omdat deze in staat zijn om de soms directe, agressieve wijze van verf aanbrengen op te vangen.