Open Dag zaterdag 29 oktober aanstaande.  De Huisartsenpost Bergen op Zoom en de afdeling Spoedeisende hulp van het Lievensberg ziekenhuis werken binnenkort vanuit een gezamenlijk onderkomen. Op zaterdag 29 oktober krijgt het publiek de gelegenheid om tijdens een open dag kennis te maken met de nieuwe werkruimten.

 

De Stichting Huisartsenpost West-Brabant en het Lievensberg ziekenhuis nemen het pand aan de Van Swietenlaan in Bergen op Zoom op vrijdag 11 november officieel in gebruik. Tijdens de open dag op zaterdag 29 oktober kan het publiek tussen 10.00 en 15.00 uur kennismaken met het nieuwe onderkomen.

Intensieve samenwerking

De Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp gaan in het nieuwe pand nog intensiever samenwerken dan zij nu al doen. Bezoekers van de open dag krijgen de unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in diverse werkruimten, zoals de traumakamer, de röntgenkamer, de Eerste Hart Hulp, de behandelkamers van de huisartsen en de ruime garage voor de ambulances en de auto van de dokterspost. Daarnaast is er gelegenheid om een informatiemarkt te bezoeken. Hieraan wordt meegewerkt door Ambulancedienst RAV Brabant, Bloedbank Sanquin, Nederlandse Brandwonden Stichting, de mobiele EHBO-unit van de Geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (Ghor), Automatische Externe Defibrillator (AED) van de Hartstichting, Gezondshop, Medi Expresse, Stichting tanteLouise-Vivensis, Stichting Thuiszorg West-Brabant, Netwerk Palliatieve Zorg, Poliklinische Apotheek Lievensberg / dienstapotheek Bergen op Zoom.

Nieuw concept

De Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp gaan vanaf november werken volgens een nieuw samenwerkingsconcept. Dat betekent dat patiënten, nadat zij telefonisch contact hebben opgenomen, bij één loket komen waar hun klachten worden beoordeeld. Eerst bellen is belangrijk. Dat voorkomt lange wachttijden en is ook veiliger voor de patiënt. Met hartklachten moet je bijvoorbeeld niet in de auto springen. Ook is het soms helemaal niet nodig om naar de HAP of SEH te gaan. Door eerst te bellen wordt bepaald welke hulp op dat moment het beste voor de patiënt is. U wordt vervolgens adequaat doorverwezen naar óf de Huisartsenpost óf de Spoedeisende hulp.

De nieuwbouw ging op 2 februari van dit jaar officieel van start. Huisarts Roel Bekker en SEH-arts Sjoerd Huijsmans gaven daarvoor samen het startsein door symbolisch de eerste fundering te storten.

Fotobijschrift:

De Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp gaan in het nieuwe pand nog intensiever samenwerken dan zij al deden.