Een traditioneel kerstconcert daar de oren gestreeld werden van zo’n 350 bezoekers.

Ook een van de vele concerten die traditioneel elk jaar terug keren. Dit jaar was een bijzonder jaar voor Fortissimo dat 60 jaar geleden is opgericht.

Wij pakken er een stukje van de website bij: Frits de Groot was in 1958 de bekwame koordirigent van de parochie O.L. Vrouw van Lourdes te Bergen op Zoom. Acht jonge knapen van het koor traden bij zijn 40 jarig jubileum als dirigent-organist voor hém op. Dat beviel zo goed, dat zij besloten als koortje door te gaan. Frits de Groot was de man die als adviseur een heel belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het jongemannenkoor. Het koor kreeg de naam Fortissimo, te danken aan de wijk waar de kerk staat: “het Fort”.

Het concert werd gehouden in de kapel van St. Catharina. Een prachtige locatie met een verfijnde akoestiek voor dit evenement. Fortissimo deelde dit concert met vrouwenkoor Mea Dulcea eveneens ook uit Bergen op Zoom. Dit koor heeft ook al een behoorlijk jaren hun bestaan, dat al van 1962 het levenslicht zag via een initiatief van kapelaan Gerard Kock uit de voormalige Pauluskerk in de wijk Zeekant. Later toen de Pauluskerk niet meer bestond en de wijken ’t Fort en Zeekant samen kwamen is het koor verhuist naar de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk.

Het kerstconcert stond ook in het teken van een goed doel het Cambodja-project.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers