Honderd jaar Lessons & Carols is inmiddels wereldwijd een grote traditie.

Zo ook op zaterdag 15 december georganiseerd door HMR - Hortus Musicus Religiosus in de Gertrudiskerk. Het gemangd koor van HMR – CKB Kinderkoor en Jeugdkoor After-8 brachten de prachtige Carols ten gehore onder leiding van Koert Damveld en Monique Jimkes. De muzikale begeleiding op het Ibach-orgel en klein carillon werd bespeelt door Janno den Engelsman, Toine Jimkes bespeelde op het Ibach-orgel en kistorgel en Deborah Jenner streelde met haar vingers de harp. 

In dit festival of Lessons & Carols worden negen advents en kerstlezingen afgewisseld met traditionele en eigentijdse Christmas Carols. Net als in Cambridge daar de traditie van de Lessons & Carols, honderd jaar geleden is ingezet door het King’s College Choir uit Cambridge.

Sinds 2006 vindt ook jaarlijks deze Lessons & Carols plaats in de Getrudiskerk in Bergen op Zoom. Ondanks dat de Christmas Carols ontstaan zijn in Engeland en meeste liederen in het Engels zijn geschreven, zijn de liederen met de jaren naar de taal van het taalgebied herschreven.

Foto´s en tekst Bastin van Elzakkers