Voor de derde keer gaan Symfonieorkest Jacob Obrecht uit Bergen op Zoom en het Roosendaals Symfonieorkest samen het podium op om het nieuwe jaar in te luiden.

Maar nu officieel als 1 orkest, namelijk het West-Brabants Symfonieorkest.

Na de succesvolle Nieuwjaarsconcerten “Classic meets Pop” in 2017 en “Classic meets Jazz” in 2018 brengt dit grote orkest een verrassende ‘Ode aan de opera’. Een bruisende en tintelende start voor 2019 met opera-melodieën uit opera’s van Bizet, Mozart, Rossini en Verdi. 

Het wordt een waar feest van herkenning. Samen met het Roosendaals Gemengd Koor en solisten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten uit Tilburg, zal dit orkest onder leiding van de dirigenten Carlo Nabbe en Martyn Smits de bekende stukken van deze befaamde operacomponisten over het voetlicht brengen. Een afwisselend programma  met stukken voor koor en orkest, ontroerende aria’s uit opera’s en een prachtige apotheose.

Dit beloven weer heerlijke matineevoorstellingen te worden. 

Nieuwjaarsconcert Ode aan de Opera op 1 januari 2019 in de grote zaal van Theater De Kring in Roosendaal en op zondag 6 januari 2019

in de grote zaal van Theater De Maagd. Aanvang 15.00 uur. 

Entreeprijs: € 15,75, tot 12 jaar € 3,75. Kaartverkoop via de websites  en de kassa’s van de theaters. Kaarten voor De Maagd zijn ook te koop aan de balie van het CKB.