Rock over Halsteren Festival 3 september landgoed de Beek.

 

Muziek

Op zaterdag 3 september is het zo ver, dan vindt het eerste echte festival in Halsteren ooit plaats! De stichting Rock over Halsteren organiseert een muziekaal spektakel op landgoed de Beek zoals Halsteren nog niet eerder gezien heeft. Er komt een overdekte tent waarin 7 optredens plaats gaan vinden. De vier winnaars van de voorrondes komen natuurlijk spelen: Stronghold, Back at Seven, Ghost Division en All on Black. Daarnaast komen de Bazzookas, een combinatie van de Bergse formatie ‘the Pallookas’ en Bas, de zanger van ‘van katoen’, een lekker zomers SKA optreden geven. Ook de mannen van Shaking Godspeed, genomineerd door 3 voor 12 voor beste album van het jaar, komen na hun drukke zomer tour naar Rock over Halsteren. In juli speelde ze voor duizenden mensen in het voorprogramma van Deep Purple en in augustus doen ze ook nog het Sziget festival in Budapest aan. Als afsluiter van het festival komen de Roosendaalse punkers van Overgrown nog even de boel op zijn kop zetten.

Festival gevoel

Naast veel muziek komt ook het echte festivalgevoel aan bod. Zo kan je lekker rondneuzen tussen de diverse marktkraampjes of relaxen in de speciaal ingerichte Chillzone. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Zo staan er Hot Rod Grills, barbecues in de vorm van V8 motoren, om een lekker hamburgertje te pakken. Maar ook complete maaltijden zijn voorhanden bij onze cateraar. De lekkerste bakker van Bergen op Zoom is ook aanwezig voor een echte Groffen koek! Tevens wordt er gebruik gemaakt van toiletwagens, zodat niemand op een chemisch toiletje hoeft te zitten! Parkeren kan gratis op de daarvoor aangewezen locatie vlak bij het festivalterrein.

Duurzaamheid

Het Rock over Halsteren Festival houdt ook rekening met de impact die het evenement heeft op het milieu. Met behulp van Eco-Point wordt de gehele CO2 uitstoot gecompenseerd. Daarnaast is er zo veel mogelijk gekozen voor lokale leveranciers om de transport kilometers zo laag mogelijk te houden. Ook zijn alle flyers en posters op FSC papier gedrukt met biologische inkt, gemaakt van plantaardige oliën. Op deze manier draagt Rock over Halsteren bij aan een duurzame toekomst waarbij de muziek en de festivals ook voor de volgende generatie gewaarborgd blijft.

Tickets

Tickets voor het festival kosten €12,- en zijn verkrijgbaar bij: café de Biebar en cafetaria de Beek in Halsteren, De Waterput in bergen op Zoom of bij Tierolff muziekcentrale in Roosendaal. Op www.rockoverhalsteren.nl kunnen de tickets ook online besteld en uitgeprint worden. Via de website zijn ook jongerentickets beschikbaar voor de helft van de prijs. Deze korting geld voor jongeren onder de 16. Ouders hoeven de kinderen ook niet thuis te laten want onder de 8 jaar is er gratis toegang! Omwonende kunnen gebruik maken van reductietickets door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De live acts van het Rock over Halsteren Festival.

Een grote festivaltent, gezellige martkraampjes een Chillzone en lekker eten. Het is allemaal te vinden op zaterdag 3 september bij het Rock over Halsteren festival op landgoede de Beek. Maar natuurlijk ook heel veel live muziek! Wat mag er allemaal verwacht worden?

SHAKING GODSPEED

De voormalig Bloody Honkies-gitarist Wout Kemkens is nu frontman van het driekoppige Shaking Godspeed. Met bassist Maarten Rischen en drummer Andre Dodde gaat hij verder waar de Honkies ophielden: met rauwe bluesy rock ‘n roll en lange jams. Liefhebbers van The Bloody Honkies kunnen smullen, maar Shaking Godspeed zal ook fans van (psychedelische) bluesrock aanspreken. Shaking Godspeed heeft het niet zo op bands die met managers en trajecten achter hypes aanrennen en beloven dan ook gewoon oprechte muziek! En dat dit aanslaat blijkt wel! Door 3 voor 12 is hun album AWE genomineerd voor beste album van het jaar. Na een mini tour met Deep Purple door Duitsland en een bezoek aan het Sziget festival in Boedapest  en een optreden in de wereld draait door laten ze 3 september aan Halsteren horen wat ze waard zijn!

THE BAZZOOKAS

De Bazzookas is een mix van de explosieve uptempo ska van the Palookas met Bazz VanKatoen als vlammende frontman. The Palookas hebben de beste VanKatoen nummers tot aanstekelijke ska-versies omgebouwd: opzwepende teksten zijn nu ondersteund door opruiende ritmes. Afzonderlijk keerden ze al menig festival op zijn kop, maar nu hun krachten zijn gebundeld is het nergens meer veilig, compleet feest! Dat wordt een opzwepend optreden, het publiek ondersteboven, binnenste buiten en stuiterend van voor tot achter. En het houdt pas op als iedereen loos is, want dat is de enige bedoeling van de Bazzookas: Aanleggen, Richten en Vuur! Iedereen bedelven onder een explosie van goede energie en een krater achter laten waar nog lang over gesproken zal worden.

OVERGROWN

Met de ervaring van bijna 150 shows, een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, barstende ambitie,  groeiende fan base en een sterke drang om punkrock te spelen voor iedereen die het wil horen, heeft deze band nog een hele toekomst voor zich. Op de vraag waar de band om herinnerd wil worden, zeiden ze: ‘Een band die de bal echt het park uit probeerde te schieten, of ten minste zo hard schopten als ze konden. En misschien waren de missers wel net zo cool als de paar die we raakten, alleen al omdat de schop zo hard was. Niet perse netjes, maar retehard.’ De afsluiter van het Rock over Halsteren Festival om tot het eind toe helemaal los te gaan!

STRONGHOLD

Na een stilte van bijna twee jaar is Stronghold terug met een nieuw album: Death Salvation, een brute mix van melodische death- en thrash metal. In 2007 is Stronghold samen met sound engineer Harm Gezien de studio ingedoken voor een aantal serieuze opname- en mixsessies. Daarna is samen met Hans Pieters (Excess Studio) de plaat gemasterd. Het resultaat van deze noeste arbeid is Death Salvation, een typische Stronghold plaat: rauw, heavy en catchy as hell! Dit is wat de bezoekers die het aandurven te wachten staat in een oorverdovend optreden.

GHOST DIVISION

Ghost Division zet een setlist weg waar elke Sabaton-fan van geniet. De grootste knallers van de Zweedse metalheads komen voorbij evenals de wat minder bekende nummers. De act wordt versterkt met een outfit gelijk als die van de echte mannen. Niet voor niets werd Ghost division keer op keer puur op publieksstemmen verder gestemd in ‘de clash of the coverbands’. Het is een optreden met een show waar je ook van kan genieten als je nog nooit van Sabaton hebt gehoord. Staat er nog even geen reisje naar Zweden gepland? Kom dan Ghost Division zien en ervaar Sabaton op zijn best.

ALL ON BLACK

All On Black is een vijfkoppige rock band. Na een muzikale zwerftocht heeft All On Black zich toegelegd op dat waar ze echt goed in zijn: het maken van frisse, stevige en vooral catchy gitaarmuziek. De op Amerikaanse leest geschroeide rock doet denken aan een ruige Jimmy Eat World met de ballen van de Foo Fighters. Met twee ep's uit heeft All On Black de nummers voor zijn debuutplaat vol nieuw materiaal zo goed als af. Met een platendeal in Canada op zak zal deze full-length eind 2011 uitgebracht worden. All On Black staat live als een huis met een erg energieke show. Oordoppen zijn aan te raden!

BACK AT SEVEN

Back At Seven is een experimentele Indie/Art-Rock band. Ze schrijven hun eigen nummers. De band werd in 2009 gevormd, daarna is er 2x gewisseld van bandleden en in het najaar van 2010 kwam de nieuwe front van de band; Denise. Na het lange zoeken van een eigen sound en de precieze muziekstijl ze wilde gaan spelen en schrijven hebben ze gekozen voor Experimentele Indie/Art-Rock. Hun songs en shows zijn vol van emoties, energie en onverwachte wendingen. '' elke show spelen we alsof het onze laatste is! '' Mis deze band niet, want ze bezorgen je een oorverdovende en verassende ervaring.