25 augustus is al weer de laatste donderdagavond van het Bergse muziekseizoen. Palm Parkies pakt uit met een optreden van De Kast, en het Slik presenteert de Brothers in Law Band. En daar wil ik best wat meer van weten.

 

Wie anders dan drummer Walther Bogaers kan mij de nodige antwoorden op de vele vragen die ik heb, zoals ‘waar in godsnaam komt die naam vandaan’. Walther antwoordt snel:” Brothers In Law Band is ontstaan in januari 2008 in een oorspronkelijk bezetting met 2 gitaristen, Markus Lijklema, Martijn Raat een bassist Marcel de Visser en drummer Walther Bogaers. Martijn en Marcel zijn zwagers en Markus en Walther zijn zwagers, vandaar de naam Brothers In Law Band”. Martijn is in eerste instantie de man die zingt. Ze brengen nummers als o.a. Coldplay – Yellow, Brian Adams – Run to you, Pearl Jam – Alive en Robert Palmer – Bad Case. Halverwege het jaar besluit Marcel er mee te stoppen, en iets later in september komt René Vriens de band versterken als bassist en neemt hij ook gelijk een grote portie zang op zich. De band is nu klaar voor de volgende stap. Psycho Killer, Give me all your loving, down down en whatever, en andere nummers worden al spoedig aan het repertoire toegevoegd. En zo werkt ‘Brothers in Law Band’ naar een avondvullend programma. Na wat besloten feestjes is het tijd voor een echte bühne, en die vinden ze als ze in De Schorre in 2009 tijdens een donderdagavond hun ding mogen doen. Dat resulteert al snel in meer optredens en dan nu weer in ‘t Slik tijdens de laatste donderdagavond van dit jaar.

Het is alweer de laatste donderdagavond van een leuk zomerseizoen. Veel bandjes passeerden de revue. Ook dit jaar is weer gebleken dat het publiek na de Wilhelminaveld-act massaal naar Slik en Schorre trokken. Ook deze laatste avond 25 augustus belooft in ‘t Slik weer top te worden met de Brothers in Law Band. Wees er dus bij zou ik zeggen !!