Motor Bike Day kon het niet beter treffen met het weer van afgelopen zondag.

Het zonnetje brandde er lustig op los en dat zorgde voor veel publiek, maar ook erg veel publiek dat zelf op de motor kwam. Vanzelfsprekend weten veel Harley Davidsons Die Twee te vinden. Maar ook Japanse modellen, een Taurus of andere hele oude fietsen kwamen op deze motordag af. Hoe bijzonder de “Boss Hoss”, een motorfiets waar de machinekamer van een heuse Chevy onder ligt: een 5.6 liter acht cilinder. Met een gigantische tank om die 450 paardenkrachten van de nodige litertjes brandstof te voorzien. Iedereen kwam even een kijkje nemen bij deze imposante krachtpatser. Ook de Taurus diesel was een speciale motorfiets die elke discussie over zuinigheid de mond snoert. ‘Ik heb net een klein toerritje van zo’n honderd kilometer gedaan en moest iets meer dan een liter tanken.’ Met grote verbazing hoor ik aan dat deze motorrijder gemiddeld 1 liter verbruikt op de 75 à 80 kilometer.

Terwijl de band “History X” het publiek vermaakt loopt de tap als gesmeerd. Logisch natuurlijk, want met dit warme weer mag je niet uitdrogen. Het is echt buitengewoon druk met publiek, maar zeker ook met motorfietsen in alle kleuren en formaten. Wat dat betreft was het heerlijk rondgaan om te kwijlen bij al dat fraais. Gezelligheid troef en overal stonden groepen mensen te kletsen en te genieten van band en tweewielers. In de avonduren doet de band “Guitar Inc.” Er nog een schepje boven op. 

Café Die Twee blijft ons prachtige dagen bezorgen waarbij de motorfiets en haar berijders deze keer wel erg letterlijk in het zonnetje stonden. We krijgen al zin in het volgende evenement. Zijn jullie er ook weer bij met American Day bij Die Twee? Of gaan we eerst aanstaande 10 mei naar Hoogerheide waar tijdens de Lentefeesten American Day plaatsvindt aan de Huijbergseweg 3? Het belooft weer de moeite waard te worden met allerlei twee- en vierwielers van Amerikaanse makelij.

 

Of nog even terugblikken op afgelopen zondag bij Die Twee?