EenWonderlijkAvontuur - Dit keer krijgen we nieuws van Motell Rijnen in onze rondgang "wat gebeurde er met de auteur na de lancering van  zijn / haar boek op een Boek10 dag van Godijn Publishing". 

 

Boek10 is een initiatief van Godijn Publishing te Hoorn. Het is een droom van Elly Godijn zelf om een groep auteurs, in wiens talenten zij vertrouwen heeft, het voetlicht te bieden middels de gezamenlijke lancering van hun boek.  Aanstaande 29 september is het alweer de vierde editie van Boek10, en dat 10 auteurs hun nieuwe pennenvrucht aan het publiek mogen presenteren; ook dit keer in het Theater te Hoorn. Wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl waren benieuwd hoe de auteurs van de vorige drie edities deze dag nu eigenlijk ervaren hebben en waar ze nu mee bezig zijn. In deze serie interviews met de schrijvers geven we jullie als lezer een inkijkje in hun leven. Aan het woord: Motell Rijnen.

Boek10, de lancering van je boek. Hoe heb je die dag ervaren?

‘t Is al weer even geleden! Een goed georganiseerde lancering in Hoorn, wel in Hoorn dus, en dat is voor mijn familie/vrienden/collega’s toch te ver uit de richting voor een boekpresentatie. Vandaar de week erna ook nog een presentatie in Breda

 

Wat waren de reacties van je achterban, zoals vrienden, familie, collega’s? / Hoe werd je de volgende dag wakker en kun je je gevoelens onder woorden brengen?

Een beetje wazig, want was met mijn vrouw en met mijn zoon en schoondochter die speciaal voor de presentatie in Hoorn in Nederland waren, ‘s avonds nog doorgereisd naar Gouda en daar heerlijk gegeten en wijntje gedronken.

 

Wat voor invloed heeft de lancering gehad op jou als persoon? Zijn er dingen veranderd?

Ik was trots dat mijn tweede boek werd uitgegeven, toch weer wat serieuzer profiel als schrijver dan wanneer je maar één boek hebt gepubliceerd (is natuurlijk heel subjectief).

 

De Boek10 lancering is een behoorlijk traject, van de ondertekening van je contract, tot het voorstellen aan het grote publiek. Hoe heb je dit ervaren en wat was voor jou persoonlijk het meest opmerkelijke?

GP zit er goed bovenop. Elly Godijn lijkt wel 24/24 online! Ook leuk om contacten te hebben met collega’s die in hetzelfde schuitje zitten.

 

Welke mijlpalen heb je inmiddels behaald, welke bijzondere momenten wil je met ons (het publiek) delen?

De presentatie in Breda was memorabel. Verder en route, zonder het besef van mijlpalen.

 

Hoe voelt het nou om een Boek10er te zijn?

Leuk en trots! Het wordt een mooi fonds.

 

Wat vind je de meerwaarde van het behoren tot een club van 10, Boek10 en het feit dat je nu bij de stal van een echte uitgever behoort?

Dat wil toch iedere schrijver. Ik schrijf primair omdat schrijven mijn passie is, maar dat je werk ook voor anderen beschikbaar komt, is toch de droom.

 

Zijn je dromen veranderd sinds Boek10 en kun je ons daar meer over vertellen?

Het liefst zou ik in 2018 en 2019 nog drie nieuwe boeken aan mijn bibliografie toevoegen. 

 

Wat zijn je volgende plannen?

Mijn roman De laatste Goldstern komt in voorjaar 2019 ihkv BOEK 10 uit bij GP. Over de twee andere manuscripten ga ik in gesprek.