Voor veel mensen betekent een motor behoorlijk veel in hun leven.

Sommigen zijn al vroeg met het motorvirus besmet, anderen worden er pas later in hun leven mee geïnfecteerd. Maar elke motorrijder zal hetzelfde woord uitspreken: vrijheid. Het gevoel dat je hebt als je op de motor de kilometers laat wegsmelten, de natuur voelt en proeft, dat je heel je leven even kunt parkeren en jezelf echt bevrijd kunt voelen van alles en iedereen. Het is een onbeschrijflijk gevoel dat je telkens weer naar je tweewieler doet grijpen. Dat gevoel wordt alleen nog maar versterkt als je het kunt delen met een of meerdere mederijders die met je op pad gaan.

De meeste niet motorrijders zullen altijd weer met bewondering en respect op- en nakijken als er weer een paar van die stoere bikers voorbij komen. De prachtige vormen, dat ronkende geluid, ja zelfs de geur die van een motor afkomt, weten telkens weer de aandacht van mensen te grijpen.

De laatste jaren probeert de overheid er alles aan te doen om de echte outlaws van deze wereld aan te pakken. Je hoort niet anders dan dat alle motorbendes tot de criminele categorie behoren, dat ze opgepakt en achter slot en grendel verstopt moeten worden. Terecht dat de drugssmokkelaars, de afpersers, de wapenhandelaars en ander boevengespuis een halt toegeroepen wordt. Dat deze criminelen inderdaad achter de tralies belandden. 

Maar het beeld dat geschapen wordt, gaat veel te ver. Er zijn zoveel mensen die een normale baan als monteur, schoenenverkoper, kapster, advocaat of dokter hebben, die ook graag op de motorfiets stappen, die ook graag samen met hun vrienden dat rondje rijden en later bij een leuke gelegenheid over hun hobby willen praten. 

Café Die Twee is zo’n gelegenheid. Al sinds jaar en dag is het mede een thuishaven voor veel motorrijders, eens temeer omdat deze Bergse zaak met regelmaat allerlei motor gerelateerde evenementen organiseert. Zo zijn er de diverse toerritten zoals de Snertrit, waaraan grote groepen motorrijders van diverse pluimage deelnemen. Wat dacht je van American Day, waarbij je je aan al het moois op twee en vier wielen, dat van de overkant van de plas komt, kunt laven. Ook hebben we Rat Bike Day, een evenement waar de gekste motoren voorbij komen. “Een verwilderde ragbak met een persoonlijke uitstraling”; zo luidt een van de definities op Wikipedia. Bij Die Twee hebben we al veel van dit soort bijzondere vehikels kunnen aanschouwen. Dikwijls in matte kleuren gespoten of geschilderd, voorzien van allerlei niet motor gerelateerde ornamenten en accessoires, aan elkaar geknoopt met ducktape en ijzerdraad, en bijna altijd gestript van alles wat maar een beetje op chroom of bling-bling lijkt.

Altijd gaat een motorevenement bij Café Die Twee gepaard met lekker eten, een lekker koel drankje en vooral veel live muziek.

Aanstaande zondag 6 mei kunnen we weer terecht bij Café Die Twee te Bergen op Zoom voor weer een heuse Motor Bike Day. 

Van 11 uur ‘s ochtends tot 17 uur ‘s middags zullen een groot aantal verschillende motoren zoals Aprilia, BMW, Suzuki, Triumph, Kawasaki, Indian, Harley Davidson te bewonderen zijn. 

Er zal een tap buiten zijn met bier en frisdrank. Daarnaast wordt er zeker ook aan de inwendige mens gedacht.

 

Vanaf ongeveer 14.00 uur zal de band “History X“ een optreden verzorgen buiten op een trailer vóór het café en vanaf 19:00 uur zal de band “Guitar INC” optreden in het café.

 

Wat let je om even langs te komen? Bekijk al die mooie tweewielers, geniet van het eten en het drankje. Luister naar de bands, maar bovenal; geniet van de tijdloze gezelligheid die we elke keer hier weer aantreffen. Een evenement voor jong en oud, voor opa’s en kleine kids, voor wel- en niet-motorrijders. Neem je gezin mee, familie of je maten. Want een Die Twee evenement staat altijd garant voor bergen gezelligheid.

 

Locatie Café Die Twee 

Koepelstraat 112, 4611LV BERGEN OP ZOOM

 

Misschien kom ik zelf wel met mijn Indian...   ;-)