Als ik binnen stap in de voormalige muziekwinkel in de Zuivelstraat op nummer 12 ben ik aangenaam verrast. Wat een ruimte en wat een overzicht. Ook blijkt wel dat behoorlijk wat dames deze nieuwe winkel weten te vinden, het is aardig druk.

 

Als ik verder loop ontmoet ik Xion Wang en Karel Dingemanse. Het zijn twee schoolvrienden die in dezelfde richting zijn afgestudeerd en al lang hun vrienden gek maakten met hun plannen om iets voor zichzelf te beginnen. Stel je die twee eens voor, samen in een kroeg, filosoferend over wat mogelijk zou kunnen zijn, onder het genot van een gerstenatje. Kort geleden spraken ze met iemand die in de Franchiseformule van Jumex gestapt was, en die twee zaken in België geopend had. Hij bracht de beide jongemannen in contact met het concept, en nu zijn ze de eigenaar van de enige winkel in Nederland die de Jumex producten verkoopt. De gehele lijn is geheel gericht op schoeisel en tassen voor de dames. En die dames kunnen zeker goed terecht, want de collectie wordt haast continue ververst en aangevuld met nieuwe modellen. Jumex onderscheidt zich van anderen door het hele brede assortiment, zo hebben ze meer dan 400 modellen schoenen, en meer dan 150 modellen tassen. “We merken nu al dat erg veel dames terug komen, met vriendinnen of met familie. Maar ze vinden hier dan ook erg veel, en tegen hele mooie prijzen”. Het grote pand is zoals gezegd erg overzichtelijk ingericht. Geen stapels dozen die tot het plafond reiken, maar leuke kastjes waar alles te vinden is. En de open pui nodigt je gewoon uit om binnen te stappen.

28 juli was de opening, en deze startte met een actie. Iedereen die een aankoop deed (tot 11 augustus) kon een briefje met haar naam in een bal stoppen. Er werden drie winnaressen getrokken. De prijs was een heel jaar lang elke maand nieuwe schoenen. En dat is bij de dames niet tegen dovemansoren gezegd.

Jumex heeft bewust gekozen voor de Bergse lokatie. Karel vertelt, “Bergen op Zoom is een middelgrote stad, er is een leuk jeugdig winkelend publiek, en dat zijn dames die trots op zichzelf zijn en die graag netjes gekleed gaan. Je ziet het als je over straat loopt. Leuke hakjes, vlotte kleding. En dat is juist het publiek dat we willen trekken. Mensen die nadenken over hoe ze er uit zien”. Met het assortiment kom je ook terug op de kleurschakeringen die je overal vindt. Ik heb medelijden met al die mannen van de dames, want Jumex is een winkel waar de vrouwen steeds weer willen terugkeren voor meer.