Waar zou dat anders zijn hoor ik u denken.

Dat wil Corine Heijmans graag aan u uitleggen bij galerie Arsis aan de St. Annastraat 10 te Bergen op Zoom. Heel de maand oktober kunt u tussen 12.00uur en 17.00uur terecht op vrijdag, zaterdag en koopzondag om haar werken te bewonderen.

Inspiratie heeft Corine nog meer dan genoeg vertelde ze, zelfs als men ’s nachts moet slapen ben ik hier mee bezig in mijn gedachten. Na 20 jaar zijn er niet alleen schilderijen en tekeningen, maar ook fotografie en film inspireert mij voldoende om de komende jaren voort te kunnen werken. Nog meer inspiratie wil Corine nog eens op doen in Nieuw Guinea, het land waar haar vader kort na de tweede wereldoorlog met de marine naar toe moest vertrekken. Een krantenartikel uit Den Helder bij de foto’s verwijst nog naar die tijd. Uit de verhalen van Corines vader en het duistere van zo’n land toen, zijn haar meeste werken gebaseerd op ongerepte natuur en de stammen die daar leven. 

Wat haar werken betreft hoopt ze dat deze niet alleen in Bergen op Zoom blijven maar ooit ook ver hier buiten terecht gaan komen. Voorkeur voor materialen om haar werken te maken zijn er niet echt. Als Corine een idee gaat maken dan komen vanzelf de goede materialen er aan te pas. 

Met de vraag of ze een favoriet werk heeft waar ze trots op is hoefde ze niet lang na te denken. Het schilderij de Boomhut genaamd. Dit is een schilderij met diepte en het mysterieuze uit Nieuw Guinea. Ondanks alle drukke werkzaamheden die Corine heeft gaat ze graag naar haar favoriete hedendaagse kunst museum de Pont in Tilburg. Ook schilderijen bekijken van Léon Spilliaert die een voorname Brusselse kunstschilder was in begin de 20e eeuw heeft een voorkeur.

Of er nog leuke dingen in het vooruitzicht zijn bij Corine is dat ze op 26 oktober met de multiculturele dag een workshop gaat geven aan leerlingen van het Roncalli in haar atelier.

Wilt u meer informatie omtrent haar de werken van Corine Heijmans kunt u terecht op de site.

http://www.corineheijmans.nl/home.html 

of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Foto's & Tekst: Bastin van Elzakkers