Met een ode aan zombies zal de theatrale Top 2000 rockband 666 The Nightmare op zaterdag 28 oktober Gebouw-T omdopen tot een waar griezelhonk.

Met behulp van vijf danseressen van de dansschool House of Marqeez heeft de Bergse groep weer een uiterst speciale Rocknight in elkaar gedraaid. 

Volgens gitarist Conrad Hultermans is het een perfect moment om een vrijage aan te gaan met zombies.  ,,Het is de hoogste tijd dat wij een waarachtige ode brengen aan de ‘levende doden’, de zombies. Door het succes van de Amerikaanse serie The Walking Dead mogen ze blijkbaar weer. Generaties lang maakt dit mythische wezen mensen over de gehele wereld bang. Samen met vampiers zijn de bekendste ‘ondoden’ in de geschiedenis van de horror. Voor ons was dit de bekende kapstok.” Dansende zombies op het podium was een voorwaarde. ,,Onder leiding van dansdocente Kyara Vermeulen van House of Marqueez hebben we er echt iets speciaals van gemaakt. Zij en haar danseressen zullen een speciale rol hebben tijdens deze avond. Daarnaast zullen we ook gewoon weer twee vette sets met het nodige nieuwe songmateriaal spelen.” Ook vrijwilligers van Gebouw-T zullen in de aanloop van Gebouw-T een heus Halloween-kasteel te maken.  666 The Nightmare wil tijdens haar immer succesvolle Halloween Jaarconcert een zaal vol mensen etende zombies voor haar neus zien. Tijdens deze show zal de theatrale horrorrockgroep elementen van films zoals Dawn Of The Dead Invasion Of The Body Snatchers , Night Of The Living Dead en natuurlijk The Walking Dead integreren. 

666 The Nightmare: te zien en te horen op zaterdag 28 oktober in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Kaarten zijn te verkrijgen via www.gebouw-t.nl en Platenspeciaalzaak De Waterput in De Bossstraat.

Fotograaf Chris van Klinken