Dijkrock bood maar liefst 3 dagen muziekplezier.

Vrijdag 14 april was de aftrap met het zogenaamde open podium, waarna er nog twee dagen volgden met weer een "dijk" van een bezetting. BoZinBeeld.nl stuurde zaterdag Bastin van Elzakkers op pad die ons het volgende wist te melden:'Bij aankomst aan de Grensweg te Rilland hoorde je van verre de gillende gitaren en een stevig tempo van het slagwerk. Met Dijkrock staat Rilland weer op zijn grondvesten te trillen. In de grote tent en buiten op het veld heerst er een prima sfeer onder het genot van een hapje en drankje.' Natuurlijk heeft Bastin een aantal fraaie plaatjes geschoten die de sfeer goed in beeld brengen.

Het open podium werd vrijdag bemand door vijf bands: The Privateers, In Absentia, The Eucalyptics, Filthy McNasty en The Brightt.  Het was Filthy McNasty die de strijd won en dus is uitverkoren om de volgende editie van Dijkrock op de zaterdag het spits af te bijten. 

Op zaterdag waren achtereenvolgend te beluisteren: At First, Revölvo, The Dirty Denims,Sick Sabbath, X-Tinxion, Vannstein en Purple Strangers en tussen de act op het grote podium door The Smoothy Rockers & Annex-S.

Op zondag zorgden twee bands voor het muzikale vuurwerk: PEER uit Middelburg en De Dan Stennis Band, een formatie waar we al eerder over schreven toen we met zanger Stan Verbraak spraken en de eerste try-out bezochten.

Zie http://www.bozinbeeld.nl/3825-stan-verbraak-over-de-dan-stennis-band

en http://www.bozinbeeld.nl/3871-dan-stennis-band-laat-horen-hoe-lekkere-muziek-moet-klinken

Dijkrock Rilland ( www.dijkrock.nl ) heeft ook dit jaar weer waargemaakt waar het voor staat: een weekend vol met pure blues en rock, en daarmee is het inmiddels een festival met traditie waar elke muziekliefhebber weer elk jaar naar uitkijkt.

Hier de beleving van onze fotograaf Bastin van Elzakkers: