Toen Marijn en Marijke te melden hadden dat er op 25 september een optreden van Stan Verbraak gepland staat vernam ik ineens een vreemde naam: de ‘Dan Stennis Band’. Daar moesten we meer van weten.

 

 

Natuurlijk weten we Stan Verbraak te vinden om hem eens nader aan de tand te voelen. We vernamen dat het optreden in Café ’t Slik bedoeld is als try-out voor een aantal optredens in Duitsland die later dit jaar gepland staan. Stan heeft er ons dit over te vertellen:

 

De meeste zakenrelaties in mijn dagelijks werk weten dat ik in mijn hart eigenlijk muzikant ben. Als er dan een feestje is word ik wel eens uitgenodigd om voor de muziek te zorgen. Aanstaande oktober is de "Kunststoffe" beurs (K2016) in Düsseldorf, de grootste kunststoffenbeurs ter wereld, die maar ééns in de 3 jaar wordt gehouden. Rond die beurs zijn allerlei parties van deelnemende bedrijven. De aanvragen voor muziek kwamen de afgelopen maanden bij me binnen, en van het één kwam het ander.”

 

De Dan Stennis Band is in feite een coverband die een grote variëteit aan stevige rocknummers brengt. Dat brengt je onmiddellijk op de vraag waarom eigenlijk en hoe is dit repertoire tot stand gekomen? Stan gaat hier nader op in:

 

“Tribute bands zijn niet zo geschikt voor dit soort gelegenheden, als er een feestje is wil je immers niet de hele avond Van Halen horen.... Ik kreeg wel vaker aanvragen voor een allround rockcover band met mij als zanger, en "toevallig" was ik al met deze jongens daarover in gesprek. Het genre muziek is waar m'n hart ligt, en waar mijn stemgeluid ook optimaal tot z'n recht komt. Het is melodieuze, commerciële hardrock en de meeste nummers die we spelen hebben wel in de hitparades gestaan.”

 

De band bestaat uit:
- Stan Verbraak (Helloïse, Highway Chile, Stormbringer, 5150 – zang
- Bart Doornbusch (Lead Balloon) – gitaar
- Erik van Giesen (Spank !, SOT) – toetsen en backing vox
- Jeroen Simons (Lead Balloon, Epica) – drums
- Maurice Laurijs (Lead Balloon) – bas en backing vox

 

Dat roept natuurlijk gelijk vragen op waar deze mannen vandaan komen en hoe de ‘Dan Stennis Band’ tot stand is gekomen?

 

“Wat voor gasten zijn mijn medebandleden? Zeeuwen! Haha, die zag je niet aankomen. Ze hebben allemaal hun sporen al verdiend in de NL rock scene, zie onze bio. Bijzonderheid is wel dat Maurice, de bassist, in het dagelijks leven ook werkzaam is in de kunststofindustrie, en dus sowieso ook al op de beurs in Düsseldorf zal zijn. We waren het snel en roerend eens! Maurice had al eerder met de andere boyz gewerkt en heeft feitelijk de band samengesteld, en aan mij voorgesteld (wederzijds uiteraard). Het klikte vanaf het eerste moment.”

 

We weten dat Stan een druk baasje is. Niet alleen zijn ‘normale’ werk slokt behoorlijk wat tijd op, maar de rasmuzikant die hij is en slechts klanken, noten, ritme en vooral passie en beleving ademt, maakt dat hij ook in behoorlijk wat muzikale trajecten verwikkeld is. Waarom dan dit nieuwe project?

 

“Ik ben inderdaad al redelijk druk, maar af en toe iets nieuws proberen kan ik toch niet laten, en als ik mezelf daarmee nog meer kan uiten (ook al zijn het dan liedjes van een ander) dan krijg ik daar wel een kick van, ja. - Mijn verwachtingen van dit project is dat het nu een aanloop is met 2 try-outs naar een paar mooie gigs in Duitsland volgende maand, en daarna blijven we bestaan om op aanvraag te komen spelen. 15 - 20 optredens per jaar zou heel erg mooi zijn, in combinatie met de bands die ik nu al heb en die ik niet van plan ben op te geven!”

 

Het brengt ons terug bij het optreden dat zondag 25 september om 15:15 uur van start gaat in Café ’t Slik. Wat verwacht Stan er eigenlijk van en waarom juist Café ’t Slik? Stan heeft daar direct een simpele verklaring voor:

 

“Marijn was er als de kippen bij om ons te boeken voor een try-out. De tweede try-out is in Café Stroop in Bosschenhoofd op vrijdag 7 oktober. Een try-out is in principe om dingen uit te proberen, maar we hebben al goed gerepeteerd dus het wordt een kwestie van "puntjes op de i zetten". Wij gaan op 25 september in 't Slik een lekker potje, goed verzorgde melodieuze eighties rock neerzetten. Meezingen verplicht, dansen mag. En ik denk dat er qua repertoire nog wel een paar verrassingen bij zitten voor de meeste mensen!”

 

Als muziekliefhebber was je al nieuwsgierig wat deze volgende muzikale stap van ‘Stan the Man’ kon inhouden. Die nieuwsgierigheid is na dit gesprek alleen maar groter geworden. Ik zelf zal deze zondag zeker bijtijds aanwezig zijn in Café ’t Slik want Marijn en Marijke Withagen flikken het weer. Met deze act wordt er wederom een topper binnen gehaald en ze zullen dat dak na afloop zeker opnieuw moeten opbouwen. 

 

Kom jij ook??

 

Wil je iets meer weten over de persoon Stan Verbraak?

 

  http://www.bozinbeeld.nl/3300-in-gesprek-met-stan-verbraak

 

 

Nog even genieten van wat beeldmateriaal van Stan Verbraak en zijn muzikale ‘oprispingen’?