Zoals gebruikelijk ontvangen we regelmatig nieuws van Villa Engelenburgh, zo ook dit keer weer:

Een tweede ‘nieuwsbrief april’? Tsja, beste lezer, soms maakt de actualiteit een extra bericht noodzakelijk. In dit geval de wijziging betreffende het geplande concert van 23 april. En we maken gelijk van de mogelijkheid gebruik extra nieuwsfeiten te melden. Goed nieuws en triest nieuws. Wat dat betreft heeft het levenstoneel echt twee maskers.

 

Graag tot ziens, Ellen en Marcel Deelen 

 

High tea-concert 23 april uitgesteld

Het concert dat meesterpianist Tobias Borsboom met celliste Lidy Blijdorp op 23 april zou geven, is uitgesteld. Tobias maakt half april een concertreis naar Indonesië en gaat aansluitend naar Japan. Uitstel is geen afstel, naar verwachting komt de reizende ster eind september alsnog naar Fijnaart.

 

 

Binnenkort in d’ Engelenburgh 

d’ Engelenburgh heeft weer aantrekkelijke concerten op het programma staan. Een mooie gelegenheid om uit te gaan en iets bijzonders mee te maken!  Geniet van de fijne sfeer en gastvrije ontvangst. Uit in d’ Engelenburgh is uit in stijl. 

 

zondag 14 mei 

14.15 uur, kaarten  € 12,50

Operetta met drie dolle diva’s

Is het opera? Is het operette? Is het serieus of mag je ook lachen?  Geniet van drie sopranen in variabele timbres en met onverwachte presentaties. Ellen Deelen, Jet Hogen Esch en Mascha van de Kuit brengen met pianist Cleem Determeijer een heerlijk programma met verrassend amusement! 

Een middag om niet snel te vergeten.

 

Reserveren altijd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 8357 2448.

 

 

zondag 4 juni 14.30 uur, kaarten  € 12,50

Jazz met Pinksteren

De amerikaanse jazzpianist Bram Wijnands komt weer naar Nederland. Eens per jaar bezoekt hij zijn geboortestreek. 

De gelegenheid bij uitstek voor een swingend concert van de man die in Kansas City zijn eigen dag heeft. 

Zijn dochter Lucy komt mee en zingt enkele jazznummers, een primeur! ‘s Avonds is er een authentieke indische rijsttafel. Bram blijft ook, feestelijke stemming niet uitgesloten. Reserveer bijtijds!

 

 

Kom naar het OPEN PODIUM op 26 mei

Vrijdagavond 28 april is er GEEN Open Podium. 

Het eerstvolgende is op vrijdag 26 mei vanaf 20.00 uur. Van harte welkom.

 

Steun ons via de Rabobank Clubkascampagne

Heeft u erg in de Rabobank Clubkascampagne? Wij zijn een van de genomineerden en u kunt op ons stemmen. Stichting d’Engelenburgh krijgt dan een sponsorbedrag van de bank voor culturele activiteiten. Steunt u ons?

Rekeninghouders hebben een code ontvangen om te stemmen. Hiermee bepaalt u de hoogte van de bijdrage. Tot dinsdag 18 april kunt u via een stemsite uw stem uitbrengen op de verenigingen / stichtingen die u een warm hart toedraagt. Ieder heeft vijf stemmen, daarvan mogen twee stemmen op dezelfde vereniging worden uitgebracht.

Stichting d’Engelenburgh is al ruim twee jaar bezig om cultuur (muziek, literatuur, kunst) dichterbij te brengen. Regelmatig worden muziekmiddagen georganiseerd, vertelmiddagen en exposities. Het pand is een locatie voor de Young Piano Masters Society. Sinds kort is er ook een open podium. Niet voor niets werd de stichting vorig jaar genomineerd voor de Cultuurprijs Moerdijk.

 

In het statige pand in Fijnaart, ooit de roomskatholieke pastorie, bieden wij u een sfeervol en gastvrij onthaal. Omdat de stichting zonder subsidie activiteiten organiseert, is de bijdrage uit de clubkascampagne meer dan welkom.

 

Jan Mulder overleden

Eind maart bereikte ons het bericht dat bariton Jan Mulder is overleden, een veelzijdige, ervaren zanger van opera- en operetteliederen. Jan zong tijdens de eerste twee concerten in d’Engelenburgh, eind 2014. Wat genoot hij van de sfeer en wat heeft hij de mensen laten genieten. 

 

Als solist zong hij door het hele land bij bekende koren zoals: Maastreegter Staar, Rotterdams Operakoor en het Operakoor Maasstad. Hij speelde solorollen in ondermeer La Traviata, Der Vogelhändler, Eine Nacht in Venedig en Der Zigeunerbaron. In mei 2010 ging hij voor de 9e maal op tournee naar Italië.

Ook deed Jan mee aan het tv-programma Una Voce Particolare waar hij winnaar werd van de vijfde ronde en daardoor finalist.

 

 

High tea of lunch in d’Engelenburgh, een onvergetelijke belevenis

“Bedankt voor de geweldige en gastvrije ontvangst. Het is goed toeven bij jullie.”

Dit had uw tekst kunnen zijn. Want we durven het zonder twijfel te stellen: dit zal ieder die hier was, beamen. 

Reserveer ook eens een lunch of high-tea met vrienden! Zend een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Let alvast op de volgende data:

4 juni Jazz met Pinksteren

Mis het niet: Bram Wijnands, eenmaal per jaar !

 

18 juni Duo Beth en Flo

Verras vader op vaderdag met deze sprankelende voorstelling! Klassieke muziek met een vleugeltje theater!

 

9/10 sept. Monumentenweekend

Twee dagen vol cultuur, kunst en muziek. Vrij entree.

 

29 okt Trio de la Joie

Een bijzondere combinatie van klassieke zang, accordeon en harp.