Donderdag 2 juni is het niet alleen muziek in Gebouw-T, maar ook daarbuiten. Gebouw-T presenteert dan namelijk een nieuw muziekfestival op het Wilhelminaveld: Op De T.

 

Het Wilhelminaveld bevindt zich recht voor de deur van Gebouw-T. In de zomer vinden op dit veldje al de gratis te bezoeken Palm Parkies concerten plaats. Een prima plek voor Gebouw-T om haar optredens en concerten voor één keer naar buiten uit te breiden. Op De T Festival wordt een gratis festival, waar al vanaf ’s middags van muziek genoten kan worden. Optredens zijn er onder andere van Johnny Booze and The Voltones, Dimestore HoodooLa Boutique Fantastique en JP & The Seeger Session Band. Het festival is rond 20:00 uur afgelopen, maar daarna gaat het verder in Gebouw-T zelf. Niemand minder dan Def P & The Beatbusters verzorgen de Op De T Festival Afterparty.

De vijfkoppige metal-rockabilly band Johnny Booze and the Voltones bestaat sinds de zomer van 2009 en komt uit Roosendaal. De band speelt onder andere covers van Johnny Cash, Social Distortion, Elvis Presley, Roy Orbison en andere rock ’n roll legendes. De muziek van Dimestore Hoodoo vindt zijn basis in de blues en wordt recht vanuit het hart gespeeld. Bij een optreden volgen rock, blues en rock ’n roll elkaar in een snel tempo op. La Boutique Fantastique gooit het over een andere boeg. De band speelt een samensmelting van filmmuziek, soul, chansons, hiphop, zigeuner- en circusmuziek. De muziek werd eerder al omschreven als ‘Portishead making beats voor Tom Waits’. In navolg van Bruce Springsteens ‘We Shall Overcome’ tournee waarbij de songs geïnspireerd zijn door folklegende Pete Seeger, vormt zanger/gitarist Jan Piet de Klerk (ex frontman De Niro) in 2009 zijn eigen 16-koppige Seeger Sessions Band. De honderd jaar oude songs van Pete Seeger worden door JP & The Seeger Session Band op spectaculaire wijze gebracht in een mix van country, New Orleans, gospel, rock en Americana.

Def P & The Beatbusters zetten na het festival Gebouw-T op stelten. Def P & Beatbusters is een gelegenheidsformatie bestaande uit rapper Def P van de Amsterdamse hiphopgroep Osdorp Posse en skaband Beatbusters uit de Betuwe. De formatie heeft een grote hit gescoord met het nummer ‘Chillen in het Bubbelbad’. De afterparty in Gebouw-T begint om 20:30 uur. Voor deze afterparty moet wel een entreebewijs aangeschaft worden, deze kosten €7,50 p.s. en zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) en VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom). Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl.